Kaupunginhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 107 LISÄPYKÄLÄ: Erkki Hintsalan stipendirahaston varoista päättäminen (lisäpykälä)

LAIDno-2020-257

Valmistelija

  • Noora Vesterinen, kyläkoulujen rehtori, noora.vesterinen@laitila.fi
  • Heli Kiertokari-Laitinen, sivistystoimenjohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Erkki Hintsala on testamentissaan määrännyt 1/6 osan omaisuudestaan (173.347,63 euroa) Laitilan kaupungille Untamalan koulun oppilaiden hyväksi. Testamentin mukaan varat on talletettava tuottavasti ja käytettävä oppilaiden stipendeihin tai oppilaille tarpeellisten tarvikkeiden tai materiaalien hankintaan. 

Kaupunginhallitus on päättänyt vuonna 2011 vastaanottaa Erkki Hintsalan testamentissa kaupungille määrätyn omaisuuden ja hyväksynyt testamenttiin perustuvat rahaston säännöt. KH 172/2011 

Varat on talletettu tilille FI 4852110320133741. Rahaa on jäljellä 86 169,76 euroa.

 

HINTSALAN STIPENDIRAHASTON SÄÄNNÖT

1. Varat on talletettava varmasti ja tuottavasti pankkitilille tai vastaavasti. 

2. Varat on käytettävä oppilaiden stipendeihin tai oppilaille tarpeellisten tarvikkeiden ja materiaalin hankintaan. 

3. Rahaston hallinnoinnista vastaa koulun rehtori, joka on yhdessä koulun opettajiston kanssa vuosittain päättää rahaston tuoton käytöstä. 

4. Mikäli koulun toiminta lopetetaan, on Laitilan kaupunginhallituksen päätettävä, miten varat käytetään Untamalan lasten ja nuorten hyväksi. 

*Testamentissa mainittua Untamalan koulun johtokuntaa ei ole päättämässä kohdassa 3 ja 4 mainituista asioista. 

 

Stipendirahaston sääntö nro 4:n (D KH 172/2011 ) mukaan kaupunginhallituksen on päätettävä, miten varat käytetään Untamalan lasten ja nuorten hyväksi, mikäli koulun toiminta lopetetaan. 

Untamalan koulu on lakkautettu 31.7.2020 kyläkoulujen yhdistymisen myötä. Untamalan koulutalon toiminta jatkuu kuitenkin entisellään Laitilan kyläkoulun koulutalon toimintana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että stipendirahaston säännöt muutetaan koskemaan Laitilan kyläkoulun Untamalan koulutaloa. Kaupunginhallitus muuttaa sääntöjä seuraavasti:

 

1. Varat on talletettava varmasti ja tuottavasti pankkitilille tai vastaavasti. 

2. Varat on käytettävä Laitilan kyläkoulun Untamalan koulutalon oppilaiden stipendeihin tai oppilaille tarpeellisten tarvikkeiden ja materiaalin hankintaan. 

3. Rahaston hallinnoinnista vastaa Laitilan kyläkoulun rehtori, joka yhdessä Untamalan koulutalon opettajiston kanssa vuosittain päättää rahaston käytöstä. 

4. Mikäli Untamalan koulutalon toiminta lopetetaan, on Laitilan kaupunginhallituksen päätettävä, miten varat käytetään Untamalan lasten ja nuorten hyväksi. 

*Testamentissa mainittua Untamalan koulun johtokuntaa ei ole päättämässä kohdassa 3 ja 4 mainituista asioista. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että sivistystoimenjohtaja Kiertokari-Laitinen oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Laitilan kyläkoulun rehtori, sivistystoimenjohtaja, taloustoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.