Kaupunginhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 98 Osavuosikatsaus 1-9 / 2020

LAIDno-2020-57

Valmistelija

  • Atte Hyvärinen, Vt. talous- ja hallintojohtaja, atte.hyvarinen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin talouden toteutumasta raportoidaan osavuosikatsauksina kaupunginvaltuustolle neljännesvuosittain. 

Viranhaltijoiden on kuukausittain seurattava määrärahojensa toteutumista ja raportoitava siitä valiokuntaan tai lautakuntaan. Raportointiaikataulun mukaiset raportit toimitetaan tiedoksi valiokunnille ja lautakunnille.

Talouspalvelut toimittaa koko kaupunkia koskevat talouden toteutumaraportit kuukausittain tiedoksi kaupunginhallitukselle.

Valtuustolle toimitetaan osavuosikatsaus neljännesvuosittain (31.3., 30.6, 30.9. ja 31.12. tilanteista). Vuoden 2020 toteutumaraportointi tapahtuu Kuntari -johdon raportointijärjestelmän avulla.

Tulosennuste vuodelle 2020 on ylimäinen 0,95 milj. euroa. Ennusteen toteutumiseen vaikuttavat talousarviota pienemmät toimintakulut ja toisaalta suuremmat toimintatuotot. Koronavirusepidemian johdosta verotuloarvio alittuu reilusti, mutta valtionosuuksien kasvu kompensoi menetystä.

Laitilan kaupungin henkilöstön sairauspoissaolojen määrä on peinentynyt edellisvuodesta 7,3 %. Vuoden 2020 sairauspoissaolot ovat tällähetkellä suunnilleen vuoden 2018 tasolla.

Tehtäväkohtaisesti 30.9.2020 tilanteessa merkittävimmät ylitykset ovat teknisissä palveluissa. 

Investointien toteutumaprosentti syyskuun lopun tilanteessa on 62,9 %.

Osavuosikatsaus 1-9/2020 on käsitelty sivistysvaliokunnassa ja teknisessä valiokunnassa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa osavuosikatsausta ei ole vielä ole käsitelty. Valiokuntien käsittelyt löytyvät viiteaineistona. 

Laitilan kaupungin osavuosikatsaus 1-9/2020 on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee osavuosikatsauksen tiedokseen ja lähettää sen edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että sivistystoimenjohtaja Kiertokari-Laitinen, sosiaali- ja terveysjohtaja Ahokas sekä tekninen johtaja Raula olivat kokouksessa asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.