Kaupunginhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Talous- ja hallintojohtajan virkanimikkeen muuttaminen hallintojohtajaksi

LAIDno-2020-288

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin toimialaorganisaatio koostuu neljästä toimialasta. Hallintotoimen toimialaa johtaa talous- ja hallintojohtaja. Vuonna 2016 organisaation muutosten yhteydessä silloinen kaupunginkamreerin virka muutettiin talousjohtajan viraksi. Samassa yhteydessä talousjohtajan johtamaan kokonaisuuteen talous- ja laskentatoimen lisäksi liitettiin hallintopalvelut. Vuonna 2017 edelleen todettiin, että hallintopalveluiden osuus talousjohtajan johtamasta toimialasta on merkittävä ja hallintotoimesta vastaavan viranhaltijan virkanimikkeen tulisi vastata paremmin tehtävien sisältöä. Tällöin virkanimike muutettiin talous- ja hallintojohtajaksi.

Laitilan kaupungin hallinnon organisaation uudistaminen on aloitettu kaupunginhallituksen päätöksellä 7.10.2019. Henkilöstön vaihtuvuus on tämän aloitusajankohdan jälkeen ollut huomattavaa.

Tässä vaiheessa hallinnon uudistamisen tavoitteena on muun muassa vahvistaa hallinto- ja talouspalveluiden johtamista sekä selkeyttää hallintotoimen toimenkuvia ja vastuita. Uudistuksen tavoitteena on lisäksi vahvistaa sekä työntekijöiden että johdon saamaa tukea, mahdollistaa ajankäyttöä kehittämistyöhön ja varmistaa toimivat sijaisjärjestelyt.

Laitilan kaupungin hallintoa uudistetaan siten, että hallinto- ja henkilöstöpalvelut muodostavat entistä selkeämmän ja tiiviimmän kokonaisuuden. Nimikkeen muuttamisen yhteydessä hallintojohtajan toimenkuva keskittyy hallintotoimen toimialajohtajan tehtävään, painottaen erityisesti hallinto- ja henkilöstöpalveluiden johtamista. Samaan uudistuskokonaisuuteen liittyy myös ehdotus talousjohtajan viran perustamisesta. Tarvittavat hallintosäännön muutokset esitetään vietäväksi kaupunginvaltuuston päätettäväksi edelleen erillisellä päätöspykälällä.

Hallintojohtajan virka ehdotetaan julistettavan auki haettavaksi. Virkaan valittavalta hallintojohtajalta odotetaan vahvaa perehtyneisyyttä kunnallishallintoon. Hallinto-oikeuden tuntemus ja erityisesti perehtyneisyys kuntalakiin on viran tehtävänkuvan kannalta toivottavaa. Lisäksi hallintojohtajalta odotetaan henkilöstöhallinnon ja -johtamisen osaamista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä talous- ja hallintojohtajan viran muutettavaksi hallintojohtajan viraksi ja julistaa se haettavaksi. Hallintojohtaja toimii hallintotoimen toimialajohtajana. Hallintotoimialaan kuuluvat hallinto-, palkka- ja henkilöstöpalvelut sekä IT- ja ruokapalvelut. Hallintojohtaja toimii kaupunginjohtajan sijaisena. Lisäksi hallintojohtaja toimii kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen sihteerinä.

Virkaan valittavan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus kunnallishallinnon tehtävistä. Eduksi katsotaan hallinto-oikeuden ja erityisesti kuntalain tuntemus sekä henkilöstöjohtamisen osaaminen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.