Kaupunginhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 LISÄPYKÄLÄ: Talousarviomuutos 2020: Rahoituslaskelmaosa (lisäpykälä)

LAIDno-2020-60

Valmistelija

  • Atte Hyvärinen, Vt. talous- ja hallintojohtaja, atte.hyvarinen@laitila.fi

Perustelut

Kaupungin vuoden 2020 talousarvion rahoituslaskelmaosassa pitkäaikaisten lainojen lisäykseksi on päätetty 7 miljoonaa euroa. Talousarviosta poiketen, vuonna 2020 on tarkoituksenmukaista ottaa 10 miljoonan euron pitkäaikainen laina, jotta lainasalkun korkosuojaus saadaan riittävälle tasolle. Myös matala korkotaso tukee talousarviossa määriteltyä korkeamman lainasumman ottoa.

Järjestely ei lisää kokonaislainamäärää vaan lyhytaikaisia, kuntatodistuslainoja, on tarkoitus konvertoida pitkäaikaiseksi lainaksi 10 miljoonalla eurolla. Näin saavutetaan parempi suojaustaso korkomuutoksia vastaan ja saadaan vapautettua lyhytaikaisten lainojen käyttölimiittiä yllättäviin rahoitustarpeisiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi, että vuoden 2020 talousarvion rahoituslaskelmaosan pitkäaikaisten lainojen lisäys muutetaan seitsemästä (7) miljoonasta eurosta kymmeneen (10) miljoonaan euroon.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.