Kaupunginhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 Kumppanuussopimus Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan kanssa

LAIDno-2020-278

Valmistelija

  • Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Työelämän kanssa tehtävä yhteistyö on keskeistä uudessa ammatillisessa koulutuksessa. Opetushallitus on vahvasti edistänyt kumppanuuksien kehittämistä, erityisesti työelämän ja oppilaitoksen välistä yhteistoimintaa. Vastavuoroisuudella varmistetaan yhteistyön kannattavuus ja vaikuttavuus kaikille osapuolille.

Kumppanuuden tarkoitus

Kumppanuussopimuksen tavoitteena on kehittää ja vahvistaa osapuolten yhteistoimintaa siten, että se tukee molempien osapuolten kilpailukyvyn kasvattamista, strategisia ja operatiivisia tavoitteita sekä henkilöstön ja opiskelijoiden osaamista ja hyvinvointia.

Kumppanuussopimuksella edistetään koulutuksen työelämälähtöisyyttä, kehitetään uusia toimintamalleja sekä varmistetaan työelämän osaamisvaatimusten huomioon ottaminen opetuksessa ja osaavan työvoiman saatavuudessa.

Kumppanuussopimuksella pyritään pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen yhteistyöhön monialaisesti Win-Win -periaatteella. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää molempien osapuolten sitoutumista edistää tämän kumppanuussopimuksen puitteissa yhdessä määriteltyjä tavoitteita ja toimenpiteitä.

Kumppanuustoiminnan sisältö

  • Erilaiset henkilöstölle suunnatut lisä- ja täydennyskoulutukset ja oppisopimuskoulutusten hyödyntäminen (esim. moniosaajakoulutuksia organisaation ikärakenteen muutostilanteissa kuten lähihoitaja/varhaiskasvatus ja ikäihmiset, puhtaanapidon ja ruokahuollon ja muiden toimialojen henkilöstökoulutukset, vajaatyökykyisten lisäkoulutusten suunnittelu ja kehittäminen)
  • Ikäjohtamisen mallin tukeminen ja kehittämistyöhön osallistuminen
  • Kesä- ja lyhytaikaisten oppisopimusten mahdollistaminen, mm. WinNovan opiskelijoiden työpaikalla oppimisen mahdollistaminen (oppisopimukset, koulutussopimukset, työpaikkaohjaajakoulutus)
  • Kumppanin näkyvyys oppilaitoksen toiminnassa ja alaa koskevissa tapahtumissa, opiskelijoiden vierailut organisaatiossa
  • Kumppanille mahdollistetut työnantajatapahtumat, rekrytointiapu, mm. PopUpRekryt

 

Kumppanuustoiminnan toimintamalli

Kumppanuustoiminnan suunnittelusta, seurannasta, arvioinnista ja kehittämisestä vastaavat ohjausryhmä ja työryhmä sopimusluonnoksen mukaisesti.

Kumppanuussopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa toisen osapuolen niin halutessa yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Kumpannuussopimusluonnos liitteineen on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteen mukaisen Kumppanuussopimuksen Länsirannikon Koulutus Oy Winnovan kanssa. Sopimus tulee voimaan allekirjoituspäivänä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö Saarela oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova/Teija Harju

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.