Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

§ 9 Työllisyyspalvelujen ohjaajan vakanssin perustaminen ja täyttölupa

LAIDno-2024-26

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 11.12.2023 päätöksessään koskien vuoden 2024 talousarviota hyväksynyt henkilöstömuutokset 2024.

Laitilan kaupungin hallintosäännön § 42 mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen ja toistaiseksi voimassa olevien työsuhteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta lukuun ottamatta toimialajohtajien virkoja, joista päättää valtuusto. Edelleen hallintosäännön § 44 mukaan kaupunginhallitus määrää, että perustamispäätöksessä määritellään nimike, kelpoisuusvaatimukset ja pääasialliset tehtävät, mikäli tehtävät eivät käy ilmi nimikkeestä. Jokaista vakinaista palvelussuhdetta varten perustetaan vakanssi.  Jos henkilö otetaan virkasuhteeseen ilman, että tehtävää varten on perustettu virkaa, kelpoisuusvaatimuksista päättää virkasuhteeseen ottava viranomainen. Hallintosäännön § 45 mukaan avoimien toistaiseksi voimassa olevien vakanssien täyttöluvasta päättää kaupunginhallitus.

Elinvoima-erillisyksikön työllisyyspalvelut/kierrätyskeskus

Työllisyyspalvelujen ohjaaja

Työsuhteen alussa

Kustannuspaikka: 1457 (Kierrätyskeskus)

Hinnoittelutunnus: 01ASI040 / KVTES

Tehtäväkohtainen palkka: 2 755,69 euroa/kk. (Työn vaativuuden arviointi tehdään erikseen)

Kelpoisuusvaatimus: soveltuva AMK tutkinto

Pääasialliset tehtävät: Työllisyyspalvelujen ohjaaja vastaa kierrätyskeskuksen toiminnasta ja toimii siellä työskentelevien työllistettyjen ja työtoimintaan osallistuvien työnjohtajana. Tehtävä sisältää avoimille työmarkkinoille suuntautuvan työnhaun ja työn aloittamisen ohjausta kaikissa työllisyyspalveluiden yksiköissä ja yhteistyöyrityksissä. Toimii Palke 5:n työnjohtajan sijaisena tarvittaessa.

Osa-aikainen/kokoaikainen (osa-aikaisuusprosentti): kokoaikainen

Työaika: yleistyöaika 38,25 h/viikko

Täyttö 1.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa työllisyyspalvelujen ohjaajan vakanssin ja myöntää siihen täyttöluvan toistaiseksi 1.3.2024 alkaen. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.