Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

§ 17 Kaupunginhallituksen laskujen hyväksyminen 2024

LAIDno-2023-25

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Marika Silvennoinen, talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Lauta- ja valiokunnan sekä muun viranomaisen on vuosittain määrättävä henkilöt, jotka sen puolesta hyväksyvät tositteet, jollei hyväksyjää ole määrätty ohje- tai johtosäännössä. Voimassa olevassa hallintosäännössä ei ole määräyksiä siitä, kuka viranhaltija hyväksyy valiokunnan, lautakunnan tai muun viranomaisen puolesta tositteet.

Hyväksyjän on tarkastettava, että tosite on muodollisesti ja asiallisesti oikea, tavara, työsuoritus tai muu palvelus on merkitty vastaanotetuksi, tositteessa on oikea tilimerkintä ja että menon suorittamiseen on käytettävissä määräraha.

Kaupunginhallituksen alaisia talousarvion käyttötalousosan tehtäviä ovat ruokapalvelut, tietohallintopalvelut, hallintopalvelut, sisäinen palvelutoiminta, talouspalvelut, elinkeinotoimi,  kaavoitus, asuminen ja maaseututoimi. Lisäksi kaupunginhallitus vastaa tuloslaskelman meno- ja tuloeristä toimintamenoja ja -tuloja lukuunottamatta sekä rahoituslaskelman meno- ja tuloeristä käyttöomaisuusinvestointeja ja niihin saatuja rahoitusosia lukuunottamatta.

Talousarvion investointiosan menoista on kaupunginhallituksen vastuulla kiinteä omaisuus, kaupunginviraston irtain omaisuus, maksuosuudet kuntayhtymän pääomamenoihin (peruspääomasijoitus) ja arvopaperit.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallituksen alaisten menotositteiden hyväksyjät määrätään oheisen liitteen mukaisesti. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että talousjohtajalla, hallintojohtajalla, kaupunginjohtajalla sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajalla on hyväksymisoikeus kaikilta osin. Edelleen kaupunginhallitus päättää, että rahavarojen nostoon oikeuttavan nostovaltuutuslomakkkeen ja maksatusta sekä rahavarojen siirtoa koskevan maksumääräyksen allekirjoitusoikeus myönnetään talousjohtajalle, hallintojohtajalle ja kaupunginjohtajalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Talouspalvelut, päätöksessä mainitut henkilöt