Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

§ 18 Laitilan kaupungin ruokapalvelun toimipisteissä työpaikkaruokailuista perittävät hinnat 1.1.2024

LAIDno-2023-65

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Juha Laiho, Keittiöpäällikkö, juha.laiho@laitila.fi

Perustelut

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan työnantajan työpaikkaruokailoissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon  ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus. Työnantajan järjestämä aamupala ei ole Verohallinnon luontoisetupäätöksessä tarkoitettu ateria eikä siitä muodostu veronalaista etua. Ateriana ei pidetä myöskään työnantajan tarjoamaa kahvia, kahvileipää eikä virvoketarjoilua. Jos kahvileipätarjoilu on kuitenkin niin runsas, että se korvaa normaalin lounasruoan, kyse on ravintoedusta. 

Aterioiden hinnat tarkastukset tehdään vuosittain. 

Verohallinnon päätöksessä vuodelta 2024 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista 12 §:ssä on myös vahvistettu ravintoetuarvot: 

  • laitosruokailulle 

  • oppilas- tai muun vastaavan valvonnan yhteydessä saadulle aterialle 

Sairaalan, koulun, päiväkodin tai muun vastaavan laitoksen henkilökuntaan kuuluvan laitosruokailun yhteydessä saaman ravintoedun raha-arvona pidetään 6,37 € ateriaa kohden. Koulun, päiväkodin tai vastaavan laitoksen henkilökunnan oppilaiden tai hoidettavien ruokailun valvonnan yhteydessä saaman ravintoedun arvo on 5,10 € ateriaa kohden. 

Palke 5 henkilökunnan aamupuuron hinta 1,06 €. Veloitetaan erillisen listauksen mukaisesti kuukausittain palkanmaksun yhteydessä. 

Opiskelijoiden ja työharjoittelijoiden ruokailujen hinta 5,10 € (alv 0; laskutetaan, jolloin alv lisätään) 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa verohallinnon päätöksen mukaiset ravintoetuarvot laitosruokailussa sekä laitosruokalussa, johon sisältyy valvontavelvoite. Edelleen kaupunginhallitus päättää, että

1) Palke 5 henkilökunnan aamupuuron hinta on 1,06 €. Maksu veloitetaan erillisen listauksen mukaisesti kuukausittain palkanmaksun yhteydessä. 

2) Opiskelijoiden ja työharjoittelijoiden ruokailujen hinta on 5,10 € (alv 0; laskutettaessa lisätään alv) .

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

keittiöpäällikkö, tiedoksi kaikki keittiön sisältävät kaupungin yksiköt, palkkatiimi