Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

§ 16 Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen

LAIDno-2020-479

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan valtuuston aikaisempien vuosien päätösten mukaisesti kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset  on saatettu tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla siten kuin erikseen on säädetty ja ilmoittamalla niistä soveltuvin osin Laitilan Sanomissa ja kaupungin kotisivuilla. 

Vuoden 2020 alusta alkaen julkiset kuulutukset siirrettiin virastotalojen fyysisiltä ilmoitustauluilta viranomaisten yleisille verkkosivuille. Yleissäännös julkisista kuulutuksista on hallintolaissa (62 a §). Jos muun lain mukaan asiakirja on annettava tiedoksi julkisella kuulutuksella, tiedoksianto toimitetaan julkaisemalla kuulutus ja kuulutettava asiakirja kunnan verkkosivuilla. Tarpeen vaatiessa kuulutus julkaistaan myös asian vaikutusalueen sanomalehdessä tai muulla viranomaisen päättämällä tavalla. Jos kuulutusta ei voida tietoliikennehäiriöiden tai muun tähän rinnastettavan syyn vuoksi julkaista kunnan verkkosivuilla, se on julkaistava lisäksi virallisessa lehdessä.

Kuulutus ja kuulutettava asiakirja on pidettävä kunnan verkkosivuilla yleisesti nähtävillä 14 vuorokautta. Jos asiakirjan tiedoksisaannista alkaa kulua muutoksenhakuaika tai muu vastaanottajan oikeuteen vaikuttava määräaika, kuulutus ja kuulutettava asiakirja on pidettävä yleisesti nähtävillä mainitun määräajan päättymiseen asti (Kuntalaki 108 §).

Kaupungin viran-/toimenhakuilmoitukset julkaistaan pääsääntöisesti kaupungin kotisivuilla, Kuntarekry-palvelussa ja Työ- ja elinkeinotoimiston internetsivulla sekä tarpeen mukaan alan ammattilehdissä. Toimialat ratkaisevat, julkaistaanko viranhakuilmoitukset  pääsääntöisesti lyhennettynä myös muissa sanomalehdissä.

Kaupungin muista ilmoituksista vastaavat kaupunginhallitus ja ao. toimialat myönnettyjen määrärahojen puitteissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset vuonna 2024 saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne kaupungin kotisivuilla ja ilmoittamalla niistä soveltuvin osin Laitilan Sanomissa sekä julkisten kuulutusten ilmoitustaululla.

Samalla kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin viran-/toimenhakuilmoitukset julkaistaan pääsääntöisesti kaupungin kotisivuilla, Kuntarekry-palvelussa ja Työ- ja elinkeinotoimiston internetsivulla sekä tarpeen mukaan alan ammattilehdissä. Toimialat ratkaisevat, julkaistaanko viranhakuilmoitukset  pääsääntöisesti lyhennettynä myös muissa sanomalehdissä.

Edelleen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin muista ilmoituksista vastaavat kaupunginhallitus ja ao. hallintokunnat myönnettyjen määrärahojen puitteissa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

toimialat, johdon sihteeri (kv)