Kaupunginhallitus, kokous 13.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 288 Konserniohjeet

LAIDno-2021-695

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin edelliset erilliset konserniohjeet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 30.1.2012. Kaupunginhallituksessa päätettiin 8.5.2017 sisällyttää konserniohjeistus osaksi hallintosääntöä. Nykyisen 1.8.2021 voimaan astuneen hallintosäännön päivityksen yhteydessä päätettiin palata takaisin vanhaan käytäntöön ja ottaa käyttöön erilliset konserniohjeet. Vuonna 2012 laaditut ja vuonna 2017 hallintosääntöön sisällytetyt konserniohjeet eivät ole riittävät kaupungin konserniohjaukselle asetettujen tavoitteiden näkökulmasta.

Kaupungin omistajapolitiikan näkyminen tyttärien toiminnassa on tullut entistä tärkeämmäksi. Kunnat myös joutuvat laatimaan konsernitilinpäätöksen, johon sisältyy konsernitaseen lisäksi konsernituloslaskelma ja konsernirahoituslaskelma. Koko konsernin ohjaaminen sekä toiminnan ja talouden seuranta myös kesken tilikautta on tärkeää.

Uudistetuissa konserniohjeissa on käytetty apuna mm. Kuntaliiton ohjeistusta. Konserniyhtiöiltä on pyydetty yhtiöiden hallitusten alustavat näkemykset luonnosvaiheessa olleeseen konserniohjeeseen.

Uudet konserniohjeet ovat liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi liitteen mukaiset Laitilan kaupungin uudet konserniohjeet. Ohjeet tulevat voimaan 1.10.2021 lukien toistaiseksi.

Lisäksi kaupunginhallitus toimittaa uudet valtuuston hyväksymät konserniohjeet tytäryhteisöjen hallitusten tai vastaavien toimielinten hyväksyttäväksi.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Konserniyhtiöt

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.