Kaupunginhallitus, kokous 13.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 294 Valtatien 8 pohjoisen risteyksen alueen asemakaavan muutos

LAIDno-2020-8

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin keskustan alueella on käynnissä tiesuunnitelman laatiminen valtatien 8 parantamiseksi. Valtatie 8 tiesuunnitelman vaatimia asemakaaavojen muutosten vireilletulosta on kuulutettu 8.2.2019 ja samalla on asetettu nähtäville asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos on valtatie 8 parantamiseen liittyvä asemakaavan muutos, alue 4.

Asemakaavan muutoksen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty 26.10.2019. Asemakaavan muutos koskee kortteleita tai osia korttelista 30, 609, 610 ja 220 sekä niihin liittyviä erityisalueita, maa- ja metsätalousaluetta, vesialuetta, katualueita sekä maantien aluetta.

Asemakaavaluonnos pohjautuu valtatiestä 8 laadittuun tiesuunnitelmaluonnokseen. Suunnittelussa tulee vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää maakäyttö- ja rakennuslain 5 §:n mukaista alueiden käytön suunnittelun tavoitteiden toteutumista.

Liitteet: Asemakaavamuutoksen kaavaluonnosaineisto on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy valtatien 8 pohjoisen risteyksen alueen liitteen mukaisen asemakaavaluonnoksen ja päättää asettaa sen nähtäville.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Valmistelija

Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Valtatien 8 pohjoisen risteyksen alueen asemakaavan muutoksen kaavaluonnos on ollut nähtävillä 28.8.2020-29.8.2020 välisen ajan kaupungintalon teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-olevat-kaavat/. Kaavaluonnoksesta on jätetty kaksi lausuntoa, jotka ovat antaneet Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo.

Kaavaehdotusta on valmisteltu näiden luonnoksesta annettujen lausuntojen pohjalta ja se on valmis julkaistavaksi.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy valtatien 8 pohjoisen risteyksen alueen liitteen mukaisen asemakaavamuutosehdotuksen ja päättää asettaa sen nähtäville ja pyytää siitä lausunnot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Valtatien 8 pohjoisen risteyksen alueen asemakaavan muutoksen kaavaehdotus on ollut nähtävillä 29.1.2021-​1.3.2021 välisen ajan Laitilan kaupungin teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-​olevat-​kaavat/. Kaavaehdotuksesta on jätetty seitsemän lausuntoa ja yksi muistutus. Lausunnon ovat antaneet Varsinais-Suomen Liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen alueellien vastuumuseo, Varsinais-Suomen Pelastuslaitos, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), Laitilan Puhelin OSK ja Sirppujoen järjestely-yhtiö. Muistuksen on jättänyt Neste Corporation.

Kaavakarttaa on näiden lausuntojen ja muistutuksen pohjalta muutettu tarvittavilta osin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus hyväksyy liitteen mukaisen Valtatie 8 pohjoisen risteyksen alueen asemakaavan kaavamuutoksen ja esittää sen hyväksyttämistä kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.