Kaupunginhallitus, kokous 13.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 295 Valtatien 8 pohjoispuoleisten alueiden asemakaavan muutos

LAIDno-2021-321

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

D KAYLA 94/2019

Kh 10.2.2020 § 45

Valmistelija:

Mika Palmulaakso, maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi  

Laitilan kaupungin keskustan alueella on käynnissä tiesuunnitelman laatiminen valtatien 8 parantamiseksi. Valtatie 8 tiesuunnitelman vaatimia asemakaavojen muutosten vireilletulosta on kuulutettu 8.2.2019 ja samalla on asetettu nähtäville asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos on valtatie 8 parantamiseen liittyvä asemakaavan muutos, alue 2.

Asemakaavan muutoksen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty 26.10.2019. Asemakaavan muutos koskee kortteleita 12, 19, 399, 422, 427 ja osaa kortteleista 11, 30, 36, 421 ja 429 sekä niihin liittyviä katualueita, virkistysaluetta, maantien liikennealuetta, autopaikkojen korttelialueita, erityisalueita ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta.

Asemakaavaluonnos pohjautuu valtatie 8:sta laadittuun tiesuunnitelman luonnokseen. Suunnittelussa tulee vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää maankäyttö- ja rakennuslain 5 §:n mukaista alueiden käytön suunnittelun tavoitteiden toteutumista.

Liite 2:                          Asemakaavamuutoksen kaavaluonnosaineisto on esityslistan liitteenä.

Lisätietoja:                  

Maankäyttöinsinööri Mika Palmulaakso

050 5182071

mika.palmulaakso@laitila.fi

KJ              Ehdotus:    Kaupunginhallitus hyväksyy valtatien 8 pohjoispuoleisten alueiden asemakaavamuutoksen liitteen mukaisen kaavaluonnosaineiston ja päättää asettaa sen nähtäville.

Päätös:      Ehdotus hyväksyttiin.                                 

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

_______________________

Valtatien 8 pohjoispuoleisten alueiden asemakaavamuutoksen asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä 14.2.2020-​15.3.2020 välisen ajan kaupungintalon teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-​olevat-​kaavat/. Kaavaluonnoksesta on jätetty kaksi lausuntoa,​ jotka ovat antaneet Varsinais-​Suomen alueellinen vastuumuseo ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Kaavaluonnoksesta on jätetty lisäksi kaksi muistutusta, jotka on antanut Osuuskauppa Keula ja yksityinen taho.

Kaavaehdotusta on valmisteltu näiden luonnoksesta annettujen lausuntojen ja muistutusten pohjalta. Kaavaehdotus on ollut nähtävillä 3.6.2021-2.7.2021 välisen ajan Laitilan kaupungin teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-​olevat-​kaavat/. Kaavaehdotuksesta on jätetty viisi lausuntoa ja neljä muistutusta. Lausunnon ovat antaneet Varsinais-Suomen Liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen alueellien vastuumuseo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Laitilan Puhelin OSK. Muistuksen on jättänyt Burger-In Oy, St1 Oy, Osuuskauppa Keula sekä yksi yksityinen taho.

Kaavakarttaa on näiden lausuntojen ja muistutuksen pohjalta muutettu tarvittavilta osin.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus hyväksyy Valtatien 8 pohjoispuoleisten alueiden liitteen mukaisen asemakaavamuutoksen ja esittää sen hyväksyttämistä kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.