Kaupunginhallitus, kokous 7.11.2022

§ 284 LISÄPYKÄLÄ: Tulevaan hyvinvointialueeseen valmistelevat toimenpiteet (lisäpykälä)

LAIDno-2021-1108

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Sote-uudistuksen voimaanpanolain 25 § mukaan sote- ja pelatoimintaan liittyvät leasingsopimukset siirtyvät hyvinvointialueelle 1.1.2023. Leasinglaitteiden osalta tämä tarkoittaa leasingsopimusten ja leasingvastuun siirtymistä. Hyvinvointialueen aluevaltuusto on tehnyt ensimmäiset päätökset omaisuuden vastaanottamisesta kokouksessaan 21.9.2022. Yleisellä tasolla tietoja on täydennettävänä vielä ajoneuvojen ja leasingomaisuuden kokonaisuuksissa. Lisäksi joidenkin yksittäisten tase- ja muun siirtyvän omaisuuden ja vastuiden vastaanottopäätösesityksiä viedään vielä syksyn aikana käsiteltäväksi.

Leasing- tai vuokraomaisuutta ilmoittaneille kunnille on lähetetty viimeisin kunnan toimittama listaus leasing- ja vuokralaitteista, johon on merkitty aluevaltuuston päätös erän vastaanottamisesta. Kuntia pyydetään tarkistamaan listauksen tiedot, tekemään tarvittavat muutokset sekä pyytämään leasingrahoittajilta siirtyviä kohteita vastaavat leasingvahvistukset. Leasing- tai vuokrasopimuksin hankittu irtaimisto ilmoitetaan selvityksessä 31.10.2022 tilanteessa ja rahoittajan vahvistuksiin pyydetään leasing- ja vuokravastuiden euromääräiset tiedot hyvinvointialueelle siirtyvien laitteiden osalta 31.12.2022 tilanteen mukaisesti.

Rahoittajan vahvistus toimii samalla dokumenttina leasingvastuun siirrosta.

Kaupungin on annettava pyydetyt selvitykset viimeistään 11.11.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee siirtyvän leasing-omaisuuden tämän hetkisen tilanteen tiedoksi ja toteaa, että sillä ei ole huomautettavaa asian suhteen. Tiedostoja voidaan tarvittaessa päivittää edelleen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.