Kaupunginhallitus, kokous 7.11.2022

§ 276 Hallintosääntö 1.1.2023-

LAIDno-2021-520

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Hallintosääntö on kunnan toimintaa ohjaava sääntö, joka on pakollinen ja jonka vähimmäissisältö on määritelty Kuntalaissa. Hallintosäännöllä valtuusto mm. delegoi toimivaltaansa kaupungin muille viranomaisille. Kaupunginvaltuusto päättää hallintosäännön muuttamisesta.

Kaupungin uuden organisaatiorakenteen mukainen uusi hallintosääntö tulee voimaan 1.1.2023. Hallintosäännön päivittäminen on ajankohtaista erityisesti sote-uudistuksen myötä hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa 1.1.2023, jolloin myös Laitilan kaupungin organisaatiossa tapahtuu merkittäviä muutoksia sosiaali- ja terveystoimialan siirtyessä hyvinvointialueelle. Hallintosäännön käytännön soveltamisen yhteydessä on havaittu joitain tarkennus- ja muutostarpeita ja hallintosääntöä on tarpeen päivittää niin ikään näiden tarpeiden osalta. 

Hallintosääntöön tarvittavia muutoksia on valmisteltu yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden kanssa ja niitä on käsitelty kaupungin johtoryhmässä.

Merkittävimmät hallintosääntöön esitettävät muutokset liittyvät sote-valiokunnan ja -toimialan poistumiseen sekä elinvoima- ja hyvinvointijaostojen perustamiseen. Muutoksilla hallintosäännöstä poistetaan sote-toimialaan ja -valiokuntaan liittyvät kirjaukset 1.1.2023 alkaen ja lisätään kirjaukset hyvinvointijaostoon sekä elinvoimajaostoon, niiden nimittämiseen sekä tehtäviin liittyen. Samalla tehdään myös tarvittavat korjaukset mm. työllisyys- ja maahanmuuttopalveluiden, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinointiin sekä viestintään.

Hallintosäännön muutosehdotukset on tarkemmin eritelty ja perusteltu oheismateriaalina olevassa taulukossa. Hallintosäännön muutosehdotukset ovat kirjoitettuna sääntötekstiin oheismateriaalina muutosmerkinnöin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi päivitetyn Laitilan kaupungin hallintosäännön 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan kaupungin organisaatio (kv)

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.