Kaupunginhallitus, kokous 7.11.2022

§ 279 MLL:n Varsinais-Suomen piirin avustusanomus Laitilan Ehkäisevään lapsi- ja perhetoimintaan vuodelle 2023

LAIDno-2022-981

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

MLL:n Varsinais-Suomen piiri anoo ehkäisevän työn toimintakokonaisuuteen avustusta 12 000 euroa vuoteen 2023 (liite 1). Kokonaisuuteen kuuluvat avoimen kohtaamispaikkatoiminnan ylläpitäminen osana Laitilan kehittyvää perhekeskustoimintaa. Toimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä MLL:n Laitilan paikallisyhdistyksen kanssa. Toimintakokonaisuus sisältää mm. seuraavat osal-alueet:

1. Ylläpitää ja kehittää avointa kohtaamispaikkatoimintaa Mukulavintissä Laitilassa. Toiminta tavoittaa hyvin myös maahanmuuttajaperheet.

2. Kasvu Vanhemmuuteen vertaisryhmät synnytysvalmennuksen jatkona yhteistyössä neuvolan kanssa. Perheiden toimintaan ohjautumisen edelleen vahvistaminen mm. maahanmuuttajaperheet.

3. Kuntatiimi: Monialaisen yhteistoimintamallin vahvistaminen Laitilassa.

 

Saadun ennakkokäsityksen mukaan Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei tule tukemaan Laitilan perhekeskustoimintaa, vaan sen tuki kohdistuu vain yhteen alueen perhekeskukseen. Varhan järjestöavustukset ovat haettavissa 27.10.-11.11.2022.

Aikaisempina vuosina sosiaali- ja terveysvaliokunta on vastannut ehkäisevän toimintakokonaisuuden avustuksista ja vuonna 2023 ne tulevat siirtymään hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä koordinoivalla jaostolle, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy valmistelussa olevan organisaatiomallin ja hallintosäännön.

MLL:n Laitilan paikallisyhdistys tulee hakemaan avustusta tilakustannuksiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus myöntää MLL:n Varsinais-Suomen piirille ehkäisevän työn toimintakokokonaisuuteen avustusta 12 000 euroa vuodelle 2023 sillä ehdolla, että kaupunginvaltuusto myöntää tarvittavan määrärahan vuoden 2023 talousarvioon. Tuki maksetaan tammikuussa 2023 yleishallinnon (kp 1060) kustannuspaikalta, tililtä 6001 (avustukset yhteisöille).
​​​​​​​Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että tuki maksetaan, mikäli Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei katso ko. toimintaa hyvinvointialueen tuettavaksi toiminnaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

MLL:n Varsinais-Suomen piiri/Janina Andersson

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.