Kaupunginhallitus, kokous 7.11.2022

§ 278 Työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön viran perustaminen ja täyttöluvan myöntäminen

LAIDno-2022-1126

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö vastaa kaupungin työllisyyspalveluiden koordinoinnista ja kehittämisestä sekä asiakas- ja verkostotyöstä. Käytännön työ sisältää asiakkaiden neuvontaa ja ohjausta, yritysyhteistyötä, kuntien välistä yhteistyötä ja uusien toimintatapojen kehittämistä, TE2024 -uudistuksen valmisteluun osallistumista sekä työllisyyspalveluiden muita monipuolisia tehtäviä. Lisäksi työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön tehtävänä on toimia esimiesasemassa Palke 5-yksikössä, toimia linkkinä kaupungin eri toimialoille työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä ja toimia yhteistyössä muun muassa etsivän nuorisotyön kanssa. Edelleen työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö tekee yhteistyötä erilaisten työllisyysprojektien kanssa ja osallistuu moniin työllistymisen edistämiseen liittyviin toimintoihin kaupungissa. Työtehtäviin kuuluu lisäksi työllistämiseen liittyvistä maksatuksista, tilityksistä ja raportoinnista huolehtiminen. Maahanmuuton ja kotouttamisen tehtävät kuuluvat niin ikään ko.virkaan. 

Viran kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemus työllisyyspalveluista ja/tai maahanmuuton ja kotouttamisen palveluista, sujuva suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito sekä hyvä organisointikyky. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, tietoteknistä osaamista sekä kunta-alan toimintaympäristön tuntemusta.

Palkkaus ja virkasuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen työ- ja virkaehtosopimuksen hinnoittelutunnuksen 01ASI040 mukaisesti ottaen huomioon työn vaativuuden arviointi. Tehtäväkohtainen palkka on 3387,17 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön viran 14.11.2022 alkaen. Virka sijoittuu Elinvoima-erillisyksikköön kaupunginjohtajan alaisuuteen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.