Kaupunginhallitus, kokous 7.11.2022

§ 277 Hyvinvointikoordinaattorin vakanssin perustaminen ja täyttöluvan myöntäminen

LAIDno-2022-1125

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Hallintosääntömuutoksella kaupunginhallituksen alaisuuteen perustetaan 1.1.2023 alkaen hyvinvointijaosto, jonka esittelijänä toimii kaupunginjohtaja. Jaoston tehtävänä on edistää kunnan strategiassa määriteltyjä tavoitteita kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta sekä huolehtia niistä tehtävistä, mitkä laissa on säädetty kunnan velvollisuudesta edistää asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä, mukaan lukien hyvinvointikertomuksen valmistelu ja sitä koskevan seurannan toteuttaminen. 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävien hoitamista varten tulee perustaa hyvinvointikoordinaattorin vakanssi. Hyvinvointikoordinaattori edistää yhteistyötä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi, viitoittaa hyvinvointityön suunnan tilastotiedon pohjalta ja tuo esille mitkä ovat kaupungin suurimmat hyvinvointiin liittyvät ongelmat ja viestii tästä aktiivisesti.

Hyvinvointikoordinaattori tukee kansallisten terveyden edistämisen ja hyvinvointiohjelmien ja tutkitusti vaikuttavien keinojen toimeenpanoa kaupungin eri toimijoiden, alueellisten toimijoiden, yritysten, kolmannen sektorin, oppilaitosten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Vakanssi sijoittuu hallintotoimeen yleishallintoon ja tehtävä kattaa koko kaupunkiorganisaation läpäisevän hyvinvointityön edistämisen. Tehtävään sisältyy myös kolmannen sektorin yhteistyön kehittäminen ja yhteistyön tekeminen hyvinvointialueelle. 

Hyvinvointikoordinaattorin vakanssi ei sisälly v. 2022 talousarvioon, mutta vakanssin perustaminen ja täyttäminen ennen vuodenvaihdetta on perusteltua, jotta hyvinvointijaoston toiminta voi käynnistyä vuoden 2023 alusta ja tehtävään valittava henkilö pääsee perehtymään tehtäväkenttään mahdollisimman pian. 

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva tutkinto sekä hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, näyttö muutoksen johtamisesta tai kehittämistyöstä. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy Kunta-alan yleisen työ- ja virkaehtosopimuksen hinnoittelutunnuksen 01ASI040 mukaan ottaen huomioon työn vaativuuden arvioinnin ollen 3041,77 euroa.

Hallintosäännön mukaisesti kaupunginhallitus päättää vakanssien perustamisesta. Vakanssi on tarkoitus hoitaa hallintotoimen sisäisillä tehtäväkuvamuutoksilla osoittaen siihen riittävä resurssi (1 htv).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa vakituisen hyvinvointikoordinaattorin toimen 14.11.2022  alkaen ja myöntää sille täyttöluvan. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.