Kaupunginhallitus, kokous 24.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Pesäpallon alueleiri Laitilassa 10.-12.6.2022

LAIDno-2021-1083

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi
  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi
  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Jyskeen pesäpallo ry ja Pesäpalloliitto suunnittelevat järjestää alle 15-vuotiaiden Kaakkois-, Etelä-, ja Varsinais-Suomen pesäpallon alueleirin Laitilassa 10.-12.6.2022. Laitilassa on järjestetty alueleirit vuosina 2018 ja 2019.

Jyskeen anomuksen mukaan pesäpallon alueleirin odotetaan keräävän reilusti yli 1 000 kävijää Laitilaan viikonlopun ajaksi. Tavoitteena on saada mukaan 80 joukkuetta, eli yli 1 000 lasta, sekä heidän huoltajansa ja joukkueiden vetäjät. Leirin järjestelteyt vaativat noin 200 henkilön leiriorganisaation.

Laitilan Jyskeen pesäpallo ry anoo kaupungilta tukea pesäpalloleirin järjestämiseen seuraavasti:

1. Pesäpallokäyttöön soveltuvia kenttiä sosiaalitiloineen ja varusteineen käyttöön veloituksetta. Kenttiä ovat Laserkeskus Areena, Tuunan kenttä, Keskusurheilukenttä, Valkojärven kenttä ja Palmusen puisto, sekä Soukaisten, Kodjalan, Suontaan, Leinmäen ja Salon koulujen kentät.

2. Kentillä tarvittava varustus, jotka lähes kaikki on hankittu jo edellisten leirien aikana. Rouhetta ja suolaustarvikkeita tarvitaan jokaiselle Laitilan kentälle.

3. Pesäpallokenttien teko ja hoito (jyrääminen, kastelu/suolaus ja tasaus, rajojen tupsutus) ennen leiriä. Leirin aikana kenttien lanaaminen aamuisin ennen otteluita. Päivisin talkoolaiset avustavat kenttien huoltotoimenpiteissä yhdessä kaupungin kenttähenkilökunnan kanssa.

4. Majoitus- ja sosiaalitilat sekä ruokalat seuraavasti:

Leiriläiset majoitetaan Varppeen ja Kappelimäen kouluille, sekä Urheilutalolle ja Finnlamex-hallille. Laitilan Jyskeen pesäpallo ry anoo veloituksetta majoitukseen soveltuvat luokka-, liikunta-, sosiaali, WC- ja suihkutilat. Lisäksi Varppeen ja Kappelimäen koulujen keittiöt ja ruokalat, sekä ruokailuvälineet, siivousvälineet ja WC-paperit leirin ajaksi käyttöönsä.

5. Laitilan Jyskeen pesäpallo ry anoo vahtimestarin, siistijän ja ruokahuoltovastaavan palkkakulut kohtuukorvauksella, sekä projektitukea 20.000 €. Projektituki sisältää leirin markkinointi- ja järjestämiskustannuksia. Anottua projektitukea ei laskuteta erikseen, vaan se vähennetään syntyvistä henkilöstön palkkakuluista (ks. kohta 4.).

6. Lisäksi pyydetään, että Laitilan kaupunki toimittaa veloituksetta leiriorganisaation ja talkooväen käyttöön 250 kpl t-paitoja Laitilan Kaupungin ja alueleirin logoilla.

 

Laitilan Jyskeen pesäpallojaoston esittämä anomusta Varppeen koulun keittiön ja ruokasalin käytöstä leirin aikana ei voida toteuttaa kesälle 2022 suunnitellun remontin vuoksi. Keittiöremontin aikataulua ei ole mahdollista siirtää alueleirin johdosta alkamaan myöhemmin. Remonttiaikataulu on tiukka ja keittiö on saatava valmiiksi koulujen kesäkeskeytyksen aikana. 

Hallintokunnat ovat keräänneet tiedot aikaisemmasta kaupungin tarjoamasta leirituesta. Kustannuksissa on huomioitu mm. henkilöstön palkkakustannukset, hankinnat, tilavuokrat jne. Kokonaistuki on ollut noin 22 000 euroa. arkoitus on, että kaupungin antama projektituki muodostuu kaupungin henkilöstön palkkakustannuksista, tilavuokrista, T-paitojen kustannuksista  ja liikuntatoimen hankinnoista yms. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus päättää avustaa Laitilan Jyske pesäpallo ry:tä pesäpallon alueleirin järjestämisessä seuraavasti:

1. Pesäpallokäyttöön soveltuvat kentät kartoitetaan, suunnitellaan ja valmistellaan yhdessä liikuntatoimen kanssa. 

2. Kaupunki lainaa kentillä tarvittavat liikuntatoimella jo olemassa olevat varusteet. Tämän lisäksi tarvittavista hankinnoista vastaa Laitilan Jyske ry:n pesäpallojaosto.

3. Ennen leiriä pesäpallokentät valmistelee liikuntatoimi. Leirin aikana liikuntatoimen henkilökunta huoltaa osan kentistä aamulla ennen pelejä ja illalla pelien jälkeen. Päivän aikana huoltotyöt tehdään yhdessä talkoolaisten kanssa.

4. Maksutta käyttöön majoitustilat Varppeen ja Kappelimäen kouluilta, sekä Urheilutalolta ja Finnlamex-hallilta sekä siivousvälineet ja WC-paperit leirin ajaksi käyttöön.

5. Kiinteistönhoitajan ja keittiöpäällikön sekä henkilöstön saatavuuden mukaan siivoushenkilöstöä sekä ruoanjakelussa ja astiahuollossa tarvittavaa keittiöhenkilöstöä käyttöönsä leirin ajaksi. Ruokapalveluhenkilöstön ja siistijöiden osalta leirin järjestäjien tulee varautua myös siihen, että ko. henkilöstöä ei ole käytettävissä kaupungin organisaatiosta.

6. Laitilan kaupunki kustantaa 250 kpl t-paitoja painatuksineen leiriorganisaation ja talkoolaisten käyttöön. T-paitoihin tulee Laitilan kaupungin ja leirin logot, sekä mahdollisesti leirislogan.

 

Pesäpalloleirin järjestämisestä syntyvistä palkkakuluista ja muista kustannuksista vastaa se hallintokunta, johon kustannukset kohdistuvat. Kustannukset laskutetaan yli 20 000 € projektituen ylimenevältä osalta Laitilan Jyskeen pesäpallojaostoa. 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan olivat sivistysjohtaja Susanne Laaksonen ja tekninen johtaja Mika Raula.

Esteellisyys

  • Kaupunginhallituksen jäsen Riikka Saarela oli Laitilan Jyske ry:n pesäpallojaoston varapuheenjohtajana esteellinen käsittelemään ko. asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Tiedoksi

Laitilan Jyske ry. pesäpallojaosto, liikuntatoimi, tekninentoimi, hallintotoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.