Kaupunginhallitus, kokous 31.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 193 Laitilan kaupungin omavelkaisen takauksen vakuuksien vapauttaminen

LAIDno-2021-529

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, Elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Viitaten D KH 127/2014 päätökseen, Laitilan kaupungin ja Laserkeskuksen väliseen kauppakirjaan ja lainalle Laitilan kaupungin antamaan omavelkaiseen takaukseen. Laitilan kaupunki on Laserkeskus Oy:n esittämänä sitoutunut lainan omavelkaiseen takaukseen, jonka vastavakuutena on määräalaan ja teollisuusrakennukseen kiinnitetyt järjestyksessään ensisijaiset panttikirjat (23 kpl á 100.000 €).

Lainaa, jonka vakuutena panttikirjat ovat, on jäljellä 1,031 MEur. Osana Laserkeskus Oy:n toiminnan kehittämistä Laserkeskus Oy on esittänyt, että kokonaisvakuussummasta maksetut panttikirjat (12 kpl á 100.000 €) vapautettaisiin yrityksen rahoitusjärjestelyjen vakuudeksi. Lainavakuudeksi Laitilan kaupungille jää 11 kpl á 100.000€:n ensisijaiset panttikirjat.   

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Laserkeskus Oy:n ehdotuksen panttikirjojen vapauttamisen panttikirjasta MML/496284/72/2014 jälkipanttisopimuksella, liitteenä olevan sopimusluonnoksen ehtojen mukaisesti. Mahdollisista sopimukseen liittyvistä kustannuksista vastaa Laserkeskus Oy.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laserkeskus Oy/Sami Mäki

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.