Kaupunginhallitus, kokous 31.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 200 Ravitsemistyöntekijöiden nimikemuutokset

LAIDno-2021-446

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Ruokahuollossa, keittiöpäällikköä lukuunottamatta, kaikkien työntekijöiden (n. 25 henkilöä) tehtävänimikkeenä on ravitsemistyöntekijä. Työntekijöiden tehtävät kuitenkin vaihtelevat ja siksi on perusteltua käyttää eri tehtävien hoitajista eri nimikkeitä. Tämä selkiyttää mm. rekrytointitilanteita. 

Eri tehtävät sijoittuvat samaan hinnoittelutunnukseen, mutta työn vaativuudessa tehtävissä on eroja. Tehtävät ehdotetaan jaettaviksi keittiöapulaisen, ravitsemistyöntekijän ja kokin nimikkeiksi. Vakanssit, joita nimikemuutos koskee, on lueteltu liitteessä.

Muutoksesta on keskusteltu työntekijöiden kanssa.

Laitilan kaupungin hallintosäännön mukaan nimikemuutoksista päättää kaupunginhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää muuttaa osan ravitsemistyöntekijöiden tehtävänimikkeistä keittioapulaisen tai kokin vakansseiksi, jotta nimike vastaa paremmin nykyistä tehtävää. Työn vaativuuden arviointiprosessin avulla tehtäväkohtaiset palkat saatetaan vastaamaan tehtävän vaativuutta. Tehtävänimikemuutos ei vaikuta huonontavasti palkkaukseen eikä muuta työtehtäviä. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ravitsemistyöntekijät, keittiöpäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.