Kaupunginhallitus, kokous 31.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 202 Kaupunginvaltuuston kokousten kokousajan ja kutsumistavan määrääminen

LAIDno-2020-445

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kuntalain 94 § kuuluu seuraavasti: ”Valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti. Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kutsussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat.  Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä.”

Hyväksytyn valtuuston työjärjestyksen 8 §:n mukaan ”Kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään kuusi päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.”

Viime vuosina on ollut käytäntönä, että kaupunginvaltuuston kokoukset on pidetty ennakolta määrättyinä maanantai-päivinä ja että valtuuston kokoukset on aloitettu klo 18.00 lukuunottamatta talousarviokokousta, joka on aloitettu jo klo 16.00. Valtuuston kokousten kutsumistapana on ollut, että valtuuston kokouskutsu on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä Laitilan Sanomissa.

Uuden valtuustokauden alkaessa 1.8.2021 on tarkoituksenmukaista, että kokousaikataulua päivitetään sitä mukaa, kuin toimielimet päättävät kokouksistaan kuitenkin siten, että kaupunginhallituksen kokouspäiväksi sovitaan 16.8.2021 (vara) ja 30.8.2021 ja kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokouspäivä sovitaan etukäteen.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että

  1. kaupunginvaltuusto  kokoontuu 23.8.2021 klo 18.00 
  2. kaupunginvaltuuston kokouskutsu julkaistaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja Laitilan Sanomissa.

 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.