Kaupunginvaltuusto, kokous 22.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Henri ja Eva Nurmen sekä Laitilan kaupungin välinen kauppakirja

LAIDno-2021-173

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

D KH 8/2019

KH 21.1.2019 § 4

Asian kuvaus: Kaavaryhmä on 4.12.2018 palaverissaan todennut Laessaaren kaavaluonnoksen olevan sellaisessa vaiheessa, että se voidaan asettaa julkisesti nähtäville. Kaavamuutosalueella on tehty kiinteistökauppa koskien kiinteistöä Niittymäki 400-419-7-132. Kiinteistö on kaavaluonnoksessa merkitty puistometsäalueeksi ja on Laessaaren hautausmaan suojavyöhykealuetta sekä mahdollista laajentumisaluetta. Kaavaryhmä totesi, että kiinteistön kaavoittaminen asuintarkoitukseen tulee vaikeuttamaan hautausmaan laajentumista ja muuta maankäyttöä tulevaisuudessa. Kiinteistö ei ole oikeusvaikutteisen yleiskaavan mukaan asumiskäyttöön tarkoitettu.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 17.12.2018 § 313 hyväksynyt kauppakirjan valmistelun kiinteistön ostamisesta kaupungin omistukseen.

Liite 4:        Kauppakirjaluonnos liitteineen

KJ         Ehdotus:    Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi esityslistan liitteen mukaisen kauppakirjan, jolla kaupunki ostaa tilan Niittymäki 400-419-7-132 kauppakirjan ehtojen mukaisesti.

Päätös:       Ehdotus hyväksyttiin.

                                                   

KV 28.1.2019 § 6

Liite 2:      Kauppakirjaluonnos liitteineen

Päätös:       Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kuusisto ehdotti, että valtuusto palauttaa asian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Lehtola kannatti Kuusiston tekemää palautusehdotusta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti asian palauttamisen.

Merkittiin pöytäkirjaan, että valtuutettu Perkkola oli esteellinen käsittelemään em. asiaa Laitilan seurakunnan päätöksenteossa mukanaolevana. Hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

                                              

KH 25.5.2020 § 183

Laessaaren kaavaluonnoksen nähtävilläolon aikana 7.1.2019 - 5.2.2019, museoviranomaiselle ilmoitettu kiinteistön asuinrakentamisen yhteydessä havaittu luu- ja kiviröykkiölöydös asetti kiinteistölle Niittymäki 400-419-7-132 muinaismuistostatuksen, joka keskeytti kaavan etenemistyön.

Museoviranomaiselta pyydettiin 8.3.2019 pidetyssä kaavoituksen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa lausunto ja ohjeistus kiinteistölle tehtävästä arkeologisesta tutkimuksesta. Lausunto arkeologisesta tutkimustarpeesta Niittymäen kiinteistöstä saatiin 2.4.2019 Varsinais-Suomen maakuntamuseosta. Lausunnon mukana toimitettiin listaus hyväksyttävistä tutkimuksen suorittavista tahoista, joista muutamilta pyydettiin tarjous nopeasta toimitettavasta tutkimuksesta. Tutkimuksen suorittajaksi valikoitui Muuritutkimus Oy. Yritys joutui pyytämään alustavan työsuunnitelman kanssa tutkimusluvan museoviranomaiselta, ennen tutkimusten aloittamista. Tutkimus suoritettiin ajalla 11.-15.7.2019 ja raportti tutkimuksesta toimitettiin Laitilan kaupungille sekä museoviranomaiselle 30.7.2019. Lopullisen lausunnon arkeologisten tutkimusten riittävyydestä saatiin museoviranomaiselta 23.10.2019. Tutkimuksissa ei havaittu esihistoriallisia löytöjä tai havaintoja kiinteästä muinaisjäännöksestä. Kiinteistöltä poistettiin muinaismuistostatus eikä sitä tarvitse enää huomioida sellaisena kaavasuunnittelussa.

Laessaaren kaavaehdotuksen julkipano on hyväksytty kaupunginhallituksen kokouksessa 13.1.2020 § 1. Kaavaehdotus ei ole muuttanut Niittymäki –kiinteistön kaavamääräystä ja se on kaavamääräykseltään puistometsää, jota kehitetään ja hoidetaan hautausmaan maisemallisena suojavyöhykkeenä. Kiinteistön omistaja on halukas edelleen luopumaan kiinteistöstä. Kiinteistön omistajat on toimittanut 23.1.2020 laskelman mitä kustannuksia kiinteistön ylläpitoon ja rakennuksen peruskorjauksen suunnitteluun on kulunut kiinteistön ostamisesta alkaen. Uusi kiinteistön kauppahinta on päivitetty kauppakirjaluonnokseen.

Liite 3:    Kauppakirjaluonnos liitteineen

KJ      Ehdotus:    Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi esityslistan liitteen mukaisen kauppakirjan, jolla kaupunki ostaa tilan Niittymäki 400-419-7-132 kauppakirjan ehtojen mukaisesti.

Päätös:       Esittelijä otti tämän asian pois listalta.

                                                  

Laessaaren asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä 23.10. - 23.11.2020 välisen ajan Laitilan kaupungin teknisellä osastolla viraston aukioloaikana ja kaupungin kotisivuilla osoitteessa www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa olevat kaavat. 

Asemakaavaehdotus ei ole muuttanut Niittymäki –kiinteistöön kohdistuvaa kaavamääräystä. Kaavamääräykseltään alue on puistometsää, jota kehitetään ja hoidetaan hautausmaan maisemallisena suojavyöhykkeenä. Kiinteistön omistaja on halukas edelleen luopumaan kiinteistöstä. Kiinteistön omistajat on toimittanut uuden laskelman kustannuksia, mitä kiinteistön ylläpitoon ja rakennuksen peruskorjauksen suunnitteluun on kulunut kiinteistön ostamisesta alkaen. Uusi kiinteistön kauppahinta on päivitetty kauppakirjaluonnokseen.

 

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi esityksen mukaisen kauppakirjaluonnoksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että läsnä tämän asian käsittelyn ajan asiantuntijana oli tekninen johtaja Mika Raula.      

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Kaupunginhalllitus esittää edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi esityksen mukaisen kauppakirjaluonnoksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asian käsittelyn aikana puheenvuoron käyttivät valtuutettu Mutka ja tekninen johtaja Raula.

Tiedoksi

Henri ja Eva Nurmi

Muutoksenhaku

Päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Pöytäkirjan pykälät

Valituskirjassa on ilmoitettava
- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi
- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.