Kaupunginvaltuusto, kokous 22.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Pro Vakka-Suomen valtuustoryhmän valtuustoaloite koskien Kaukolankodin tilannetta

LAIDno-2021-135

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi
Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

D KH 163/2019

KV 3.2.2020 § 15

Kaupunginvaltuutettu Seppo Rinne esitti Pro Vakka-Suomen valtuustoryhmän kirjallisen valtuustoaloitteen, joka kuuluu seuraavasti:

"Korjaus ehdotus kv 3.2.2020 esityslistan kohtaan n. 9, Kaukolankoti

Esitys tässä taloudellisessa tilanteessa on mahdottomuus toteuttaa.

Tarpeeton ja puutteellinen esitys sisältää totuudesta poikkeavaa tietoa ja jopa jurillisesti arveluttavia väitteitä.

Kohta 1

Koska Kaukolankodin toimivuus on täysin turvattu, kun kaupunki hankkii omistukseensa vieraskuntien omistamat 14 hoitopaikkaa, jotka ainakin Pyhärannan ovat hinnoittelun puolesta tällä hetkellä ainoastaan neuvottelukysymys.

Kohta 2

Laitilan toiminnan muuttaminen tehostetuksi palveluasumiseksi osviittana sos.johtaja Polson yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa tekemä toiminnanmuutosselvitys.

Koska Laitilan Attendosa on reservissä 15-20 hoitopaikkaa ja rakenteilla toisen yksityisen toimesta 16+16 tehostetun palvelun rivitaloasuntoa, Laitilalla ei ole minkäänlaista muuta tarvetta."

Päätös: Kaupunginvaltuusto merkitsi em. valtuustoaloitteen tiedoksi lähettäen sen samalla kaupunginhallitukselle asianmukaista valmistelua varten.

_________________

KH 10.2.2020 § 52

KJ Ehdotus: Kaupunginhallitus toteaa, että otsikossa mainitun valtuustoaloitteen valmisteluvastuu on sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattilalla.

Kaupunginhallitus lähettää aloitteen valtuustolle ennen valmistelun aloittamista lähetekeskustelua varten.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

________________

Valtuusto on kunnan asukkaiden valitsema kunnan ylin toimielin. Valtuusto käyttää kunnan päätösvaltaa, jollei ole toisin säädetty. Kunnan ylin poliittinen päätösvalta kuuluu valtuustolle.

Valtuustolla on kokonaisvastuu kunnan toiminnasta ja taloudesta. Valtuuston tulee edistää kuntalaisten suoraa osallistumista kunnan toimintaan ja päätöksentekoon. Valtuutettujen, kuten muidenkin luottamustehtäviin valittavien vaalikelpoisuudesta, asemasta ja toimivallasta säädetään kuntalaissa. Kuntalaki painottaa valtuuston roolia kunnan strategisena johtajana, jossa on tärkeää tulevaisuuteen suuntautunut, kunnan toiminnan pitkäntähtäimen tavoitteiden ja päämäärien hahmottaminen ja linjaaminen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei voi korjata valtuuston 3.2.2020 § 9 tekemää päätöstä, josta Seppo Rinne on tehnyt valituksen Turun hallinto-oikeuteen. Turun hallinto-oikeus ei ole antanut ratkaisua valituksesta. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta antaa yllä olevan vastineen kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle Pro Vakka-Suomen valtuustoryhmän tekemään valtuustoaloitteeseen koskien Kaukolankodin tilannetta.

 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus antaa vastineena otsikossa mainittuun valtuustoaloitteeseen edellä olevan sosiaali- ja terveysvaliokunnan antaman selvityksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian käsittelyn ajan läsnä asiantuntijana oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Valmistelija

  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Kaupunginhallitus antaa vastineena otsikossa mainittuun valtuustoaloitteeseen edellä olevan sosiaali- ja terveysvaliokunnan antaman selvityksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asian käsittelyn aikana puheenvuoron käytti valtuutettu Rinne.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.