Kaupunginhallitus, kokous 8.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 LISÄPYKÄLÄ: Työllisyyden kuntakokeilun yhteistyösopimusten hyväksyminen (lisäpykälä)

LAIDno-2021-116

Valmistelija

  • Anitta Keskitalo, sosiaalipalveluohjaaja-johtaja, anitta.keskitalo@laitila.fi

Perustelut

Kokeilulakiluonnoksen mukaan kokeilualueelle tulee perustaa yhteistyöelin. Turun hallinnoiman kokeilun osalta siinä on Turun kaupungin edustajien lisäksi muiden samaan kokeiluun kuuluvien kuntien edustajat (Uusikaupunki, Laitila sekä Paimio ja Sauvo, joilla on yhteinen edustaja) sekä Varsinais-Suomen TE-toimiston, ELY-keskuksen ja Kehan edustajat sekä tärkeimpinä yhteistyökumppaneina KELA, TYP-verkosto ja Turku-konsernin oppilaitokset.

Tässä ryhmässä on valmisteltu yhteistyösopimusta kuntakokeilujen toteuttamiseksi kokeilukuntien ja TE-toimiston sekä ELY- ja KEHA-keskuksen välille. Tässä sopimuksessa sovitaan siirtyvästä henkilöstöstä sekä tehtävistä ja vastuista.

Kokeilukuntien edustajat ovat lisäksi valmistelleet keskinäisen sopimuksen, jolla sovitaan siitä, mitkä siirtyvistä tehtävistä Turun kaupunki hoitaa muiden kokeilukuntien osalta ja miten tämä hoitaminen kompensoidaan siirtyvän henkilöstöresurssin osalta.

Nämä sopimukset tuodaan kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi. Eduskunta on hyväksynyt kokeilulain 30.12.2020. 

Laitilan kaupunginhallitus on kokouksessaan 4.11.2019 KH243/2019 päättänyt valtuuttaa kaupunginjohtajan päättämään Työllisyyden kuntakokeiluun liittymisestä 19.11.2019 mennessä. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy kuntakokeilun toteuttamiseen liittyvät kokeilulakiin perustuvat valtion ja kuntien väliset yhteistyösopimukset, joissa sovitaan kokeiluun siirtyvästä henkilöstöstä, tehtävistä ja vastuista. 

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan  oli sosiaalipalvelujohtaja-ohjaaja Anitta Keskitalo.

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

sosiaali- ja terveysjohtaja, johtaja-sosiaalipalveluohjaaja

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.