Kaupunginhallitus, kokous 8.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Lausuntopyyntö Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekartasta 2021-2027

LAIDno-2021-57

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, Elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekarttaa vuosille 2021-2027 - Yhdessä kestävää kasvua ja osaamista 2.0 on valmisteltu seuraavalle seitsemälle vuodelle. Työ on nyt valmistumassa ja Varsinais-Suomen liitto pyytää alueen toimijoilta toimijakohtaisesti lausuntoa tiekarttaluonnoksesta internetkyselyn muodossa. Luonnos on myös esillä Varsinais-Suomen liiton nettisivuilla www.varsinais-suomi.fi.

Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekartta ohjaa maakunnan matkailun kehittämistä määrittämällä kehittämisen lähtökohdat ja painopistealueet. Tiekarttatyön toteutuksesta on vastannut Flowhouse Oy ja se on koottu laajapohjaisessa yhteistyössä matkailuelinkeinon, tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden ja muiden matkailutoimijoiden kanssa maakunnallisen matkailufoorumiverkoston puitteissa. Lausuntokierroksen tuloksena tiekartan sisältöä muokataan, tiekartta visualisoidaan ja taitetaan lopulliseen muotoon, jonka jälkeen Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus käsittelee tiekartan. Tiekartta toivotaan myös vietäväksi myöhemmin vähintään tiedoksi kuntien luottamuselimille. Tiekartasta järjestetään myöhemmin myös erillinen tilaisuus alan kehittäjille, yrittäjille ja päättäjille sekä muille intressitahoille.

Lausunnot pyydetään Lyyti-kyselyn muodossa maanantaina 15.2.2021 klo 16.00 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa lausuntonaan kyselyyn seuraavaa:

Varsinais-Suomen matkailun tiekartan koordinaatiomalli: 

Millaista mandaattia/hyväksyntää toimintamallin sitoutuminen edellyttää oman alueennepäätöksentekijöiltä ja nimetkää keneltä mandaatti alueeltanne tarvitaan? Toimintamalliin sitoutumiseen tarvitaan kaupunginhallituksen päätös ja mikäli toimintamalliin tarvitaan resursseiksi määrärahoja niin kaupunginvaltuuston budjettikäsittely.

Johtoryhmä ja teemaryhmät: Tarvitaan alueen yhteinen näkemys ja ymmärrys johtoryhmän kokoonpanosta, että alue kokonaisuus huomioidaan kokoonpanoa suunniteltaessa ja varmistetaan alueiden sitoutuminen.

5. Edunvalvonta:

Mitkä ovat Varsinais-Suomen matkailunkehitykseen vaikuttavat kansallisen tason ajankohtaiset teemat, joihin tulee vaikuttaa yhteisellä maakunnan edunvalvonnalla?

- alueen saavutettavuus fyysisesti ja digitaalisesti, digitaalisuuden edistäminen ja kehittäminen, resurssit, vastuullisuus

- ruoka, hyvinvointi, luonto

Muilta osin Laitilan kaupungilla ei ole Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekarttaan muuta lausuttavaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.