Kaupunginhallitus, kokous 8.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Terveystalon myynti

LAIDno-2021-120

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kiinteistötyöryhmä sai tehtäväkseen kaupungin kiinteistöomaisuuden hallinnan tehostamisen. Osana tätä kaupunki on ryhmän esityksen pohjalta luopunut useista sille itselleen tarpeettomista kiinteistöistä. Vuonna 2017 Trellum Consulting Oy laski kaupungin toimeksiannosta kaikkien kaupungin rakennusten yhteenlasketun korjausvelan. Velka oli tuolloin 9,51 milj. euroa. Kiinteistöistä luopumisilla ja merkittävillä korjaustoimenpiteillä velkaa on tällä hetkellä 3,65 milj. euroa. Valtakunnalisessa vertailussa tämä on hyvää tasoa. Vuonna 2017 oltiin keskiarvon huonommalla puolella.

Terveystalo toimii teknisen toimen väistötilana kesän loppuun asti. Tämän jälkeen rakennukseen jäisi Laitsemielen ja MLL:n Laitilan toimipisteet. Näille tarpeellisille yhdistyksille on löydettävissä kaupungista korvaavat tilat. Neuvolan toiminnot on siirretty pysyvästi vuodenvaihteessa kaupungintalon kellarikerrokseen. Terveystaloon ei ole tarvetta sijoittaa muita kaupungin toimintoja.

Kiinteistötyöryhmä on katsonut järkevimmäksi esittää, että kaupunki asettaisi terveystalon myyntiin.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupungihallitus päättää asettaa terveystalon myyntiin. Myynti toteutettaisiin kaikille avoimena teknisen toimen järjestämänä tarjouskilpailuna. 

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.