Kaupunginhallitus, kokous 8.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Täyttölupa etsivän nuorisotyöntekijän toimelle

LAIDno-2021-46

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi
  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Perustelut

Etsivä nuorisotyö on siirtynyt kaupungin järjestämäksi 1.5.2020. Tehtävän hoitoa varten kaupunki perusti kaksi toimea, joista toinen on määräaikainen ja toinen toistaiseksi voimassa oleva. 

Kaupunginvaltuusto on talousarviokokouksessaan 7.12.2020 hyväksynyt henkilöstölisäyksenä etsivän nuorisotyöntekijän toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen perustamisen. 

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö on työskennellyt 59 yksilöasiakkaan kanssa ajanjaksolla 1.5.-31.12.2020. Yksilötyön lisäksi etsivä nuorisotyö on mukana kutsunnoissa, oppilaitosyhteistyössä, verkostoissa sekä jalkautumassa tapahtumiin. 

Laitilan kaupungilla on yhteistyösopimus Taivassalon kunnan kanssa, jonne osoitetaan 20 % toisen työntekijän työpanoksesta. Sopimus on voimassa 30.4.2022 asti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa etsivän nuorisotyöntekijöiden palkkaamisesta aluehallintovirastojen kautta jaettavilla avustuksilla. Avustus myönnetään kerrallaan vuodeksi. Määräaikaisen työsuhteen muuttaminen toistaiseksi voimassa olevasi ei ole este avustuksen saamiselle. Tällä hetkellä Laitilan kaupungin etsivään nuorisotyöhön on myönnetty rahoitus huhtikuuhun 2021 asti. Seuraavan kauden rahoitus on haettu ja päätös rahoituksesta tulee viimeistään huhtikuun aikana. Avustus rahoituskauden 1.5.2020-30.4.2021 aikana on ollut 30 000 €/ 1 henkilötyövuosi. Avustuksella voidaan kattaa etsivän nuorisotyön palkkakuluja. Nuorisotoimen budjetissa on määrärahavaraus  tehtävän palkkakustannuksiin.

Hallintosäännön 52 §:n mukaan avoimien toistaiseksi voimassa olevien vakanssien täyttölupa tulee pyytää kaupunginhallitukselta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus myöntää täyttöluvan etsivän nuorisotyöntekijän työsuhteeseen toistaiseksi voimassa olevana 1.5.2021 alkaen.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että vs. sivistystoimenjohtaja Mäkelä oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.