Sivistysvaliokunta, kokous 28.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Nuorisotoimen avustusten haku ja jakoperiaatteet vuonna 2021

LAIDno-2021-41

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin nuorisotoimen vuoden 2021 talousarvioon on varattu 10 000 € määräraha nuorisotoiminnan perusavustuksiin sekä 5 000 € määräraha kohdeavustuksiin. Nuorisotoimen avustukset ovat osa kaupungin ohjausjärjestelmää ja ne pohjautuvat voimassaolevaan kaupunkistrategiaan, sivistystoimen palvelusuunnitelmaan sekä hyvinvointikertomuksen sisältöihin ja niissä asetettuihin tavoitteisiin. Avustuksia saa käyttää vain avustuspäätöksessä mainittuun tarkoitukseen tai hakemuksessa mainittuun tarkoitukseen.

Hakuajat ja perusteet: 

Perusavustukset nuorisotoimintaan
Hakuaika on huhtikuu 2021. Avustukset haetaan Timmiohjelmassa. Perusavustusta myönnetään rekisteröidyn seuran tai yhdistyksen perustoiminnan tukemiseen. Seuran tai yhdistyksen perustoiminnan tulee kuulua pääasiallisesti nuorisotoiminnan piiriin. Avustuksen myöntämiseen vaikuttaa myös yhdistyksen toiminta: osallistujamäärät, laajuus, monipuolisuus ja näkyvyys Laitilan alueen nuorisotoiminnassa. Myöntämisen perusteina pidetään myös toimintakertomusta ja hallittua taloudenhoitoa edellisenä vuonna, kuluvan ja tulevan vuoden toimintasuunnitelmia sekä hyvää yleistä taloudenhallintaa. Mikäli yhdistys on saanut nuorisotoimen perusavustusta vuodelle 2020, huomioidaan avustuksen käyttöselvitys uutta avustusta arvioidessa. Perusavustusten jakamisesta päätetään viimeistään kesäkuun sivistysvaliokunnan kokouksessa.
Perustoimintaan myönnetty avustus on ohjattava nimenomaisesti nuorisotoimintaan. Yhdistysten on toimitettava selvitykset myönnettyjen avustusten käytöstä tilikauden päätyttyä, kuitenkin viimeistään 31.3.2022.

Kohdeavustukset nuorisotoimintaan 
Kohdeavustukset ovat haettavissa jatkuvana hakuna 1.3.- 21.11.2021. Kohdeavustusta jaetaan ensisijaisesti Laitilassa järjestettävään ja nuorille suunnattuun toimintaan ja/tai tapahtumiin. Toiminta voi olla esimerkiksi nuorille tarkoitettu tapahtuma, hanke, näyttely, projekti, kurssi, leiri tai retki. Kohdeavustusta voidaan myöntää myös laitilalaisten nuorten hyvinvointia tukeviin hankintoihin. Kohdeavustusta ei myönnetä nuorisojärjestöjen perustoimintaan (vrt. perusavustushaku). Kohdeavustukset haetaan siihen tarkoitetulla lomakkeella. Avustusta voivat hakea laitilalaiset nuorisoyhdistykset, rekisteröimättömät yhdistykset ja nuorten vapaat toimintaryhmät, jotka edistävät nuorten hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja. Yhdelle toimijalle voidaan hakemuksesta myöntää avustusta enintään 1 000 euroa. Kohdeavustushakemuksen tulee sisältää kustannusarvio ja selvitys siitä, kuinka toiminta vaikuttaa laitilalaisiin nuoriin ja/tai heidän hyvinvointiinsa. Kohdeavustuksen käytöstä hakija velvoitetaan täyttämään nuorisotoimelle toimitettava loppuraportti. Kaikki toimintaan liittyvät maksutositteet/kuitit tulee säilyttää ja liittää osaksi loppuraporttia. Projekti pitää toteuttaa ja raportti palauttaa viimeistään 4 kk kuluttua rahan myöntämisestä. Kohdeavustus maksetaan hyväksytyn kohdeavustuspäätöksen jälkeen. Nuorisotoimen tehtäväaluevastaava valmistelee ja sivistystoimenjohtaja myöntää kohdeavustukset em. kriteerien mukaisesti. Myönteisiä avustuspäätöksiä tehdään avustuksen kriteerit täyttäville hakemuksille hakuajan sisällä (jatkuva haku). Myönnettäessä avustuksia rekisteröimättömille yhdistyksille ja nuorten vapaille toimintaryhmille ovat vastuuhenkilöinä avustuksen käytön suhteen hakemuksen allekirjoittajat

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy esitetyt nuorisotoimen avustuksenjakoperiaatteet vuodelle 2021. Perusavustuksiin varataan 10 000 euroa ja kohdeavustushaussa (jatkuva haku) jaettavaksi 5 000 euroa. Sivistysvaliokunta delegoi kohdeavustuspäätösten tekemisen valmisteltavaksi nuorisotoimen tehtäväaluevastaavalle ja päätettäväksi sivistystoimenjohtajalle. Kohdeavustushaku toteutetaan jatkuvana hakuna 1.3.–21.11.2021. Kohdeavustushaussa myönnetään laitilalaisia nuoria koskettavalle toiminnalle avustuksia enintään 5 000 euroa kuitenkin siten, että yhdelle toimijalle myönnettävän avustuksen maksimimäärä on 1 000 euroa. Kohdeavustuksen käytöstä hakija velvoitetaan täyttämään nuorisotoimelle toimitettava loppuraportti. Avustusprojektit pitää toteuttaa ja raportti palauttaa viimeistään 4 kuukauden sisällä rahan myöntämisestä. Kaikki toimintaan liittyvät maksutositteet/kuitit tulee säilyttää ja liittää osaksi loppuraporttia.

Perustoimintaan myönnetty avustus on ohjattava nimenomaisesti nuorisotoimintaan. Yhdistysten on toimitettava selvitykset myönnettyjen avustusten käytöstä tilikauden päätyttyä, kuitenkin viimeistään 31.3.2022.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

nuorisotoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.