Sivistysvaliokunta, kokous 28.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Liikuntatoimen avustusten haku ja jakoperusteet vuonna 2021

LAIDno-2021-42

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin liikuntatoimen vuoden 2021 talousarvioon on varattu 30 000 euron määräraha paikallisen liikuntatoiminnan tukemiseen. Perus- ja kohdeavustuksia myönnetään pääseuralle, joka jyvittää seuran sisäisesti avustukset eri jaostoille, omien toimintaperiaatteiden ja kaupungin linjaamien painotustensa mukaisesti. Kentämääräraha on tarkoitettu haja-asutusalueiden liikunta- ja harrastusolosuhteiden parantamiseen ja ylläpitämiseen. Kenttämäärärahaa voivat hakea mm. kyläyhdistykset tai vanhempainyhdistykset jne. 

Sivistysvaliokunta jakaa perustoiminnan avustuksina 17 000 euroa ja kohdeavustuksina 8000 euroa (4000 euroa keväällä ja 4000 euroa syksyllä) sekä 5000 euroa kenttämäärärahaa. Perusavustus ja kenttämääräraha ovat haettavana 1.-30.4.2021 välisenä aikana. Kohdeavustukset ovat haettavina 1.-31.3.2021 ja 1.-31.10.2021 välisinä aikoina. Hakuajoista syksyn kohdeavustusta on aikaistettu kuukaudella edellisen vuoden hakuaikaan.  Pääsääntöisesti sivistysvaliokunta päättää avustuksista hakuajan päättymistä seuraavan kuukauden kokouksessa.

Perusavustus on tarkoitettu seuran perustoiminnan kustannusten kattamiseen painottaen lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Perusavustukseen hyväksyttäviä kustannuksia eivät kuitenkaan ole Laitilan kaupungin liikuntatiloista syntyvät kustannukset.

Kohdeavustusta voidaan hakea lasten- ja nuorten harrastustoiminnan lisäämiseen haja-asutusalueilla, soveltavan liikunnan kehittämiseen ja lisäämiseen, varttuneenväen liikunnan lisäämiseen ja koronan torjumisesta syntyneisiin materiaali (esim. käsidesi) kustannuksiin. 

Kenttämäärärahaa jaetaan haja-asutusalueiden liikunta- ja harrastusolosuhteiden parantamiseen ja ylläpitämiseen. Kenttämäärärahaa voivat hakea mm. kyläyhdistykset tai vanhempainyhdistykset jne.

Avustusta haetaan ensisijaisesti Timmin kautta, mutta seurat ja järjestöt voivat hakea avustusta myös sähköpostilla (emilia.andersson@laitila.fi). Hakemukssa tulee olla lyhyt kuvaus avustuksen suunnitellusta käytöstä, seuran/järjestön tilinumero, sekä hakijan yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) mahdollisia lisätietoja varten. Lisäksi liitteinä tulee olla vuoden 2020 tilinpäätös ja toimintakertomus, sekä vuoden 2021 talousarvio ja toimintasuunnitelma. Hakemus voidaan hylätä puutteellisten tietojen vuoksi.

Avustus maksetaan seuran/järjestön ilmoittamalle tilille. 

Avustusta saaneet seurat ja järjestöt raportoivat lyhyesti vapaa-aikapäällikölle avustuksen käytöstä 31.3.2022 mennessä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy liikuntatoimen avustusten jaon esityksen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilalaiset urheiluseurat, yhdistykset, kyläyhdistykset ja muut paikalliset toimijat

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.