Sivistysvaliokunta, kokous 28.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Pähkinäpensaan päiväkodin kaluston myynti

LAIDno-2021-47

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Sivva 13.2.2020 § 13

Pähkinäpensaan päiväkodista jää muuton jälkeen tarpeettomia ja käytöstä poistettuja kalusteita. Käyttämättä jää ainakin lokerikkoja, kaappisänkyjä, lasten pöytiä ja tuoleja. Tarkempi määrä selviää vasta muuton jälkeen.

Käytöstä poistettu kalusto kannattaa myydä siten, että mahdollinen ostaja noutaa sen pois. Irtaimisto myydään siinä kunnossa kuin se on ostohetkellä. Irtaimistolla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Päätöksenteon peruste:  Laitilan kaupungin hallintosääntö 38 §

STJ:n ehdotus:  Sivistysvaliokunta hyväksyy päiväkodin irtaimen omaisuuden myynnin esityksen mukaisesti. Myynti-ilmoitukset julkaistaan Kiertonet.fi-verkkosivuilla.

Päätös:   Ehdotus hyväksyttiin.

Pähkinäpensaan päiväkodin irtain myytiin loppuvuonna 2020 Kiertonetissä. Myynnissä oli kaappisänkyjä, Palkkeessa tehtyjä kerrossänkyjä, lattiasänkyjä, kolme- ja kaksiosaisia puisia sänkyjä, laulupenkkejä, naulakoita (76 lapselle), lasten ja aikuisten pöytiä ja tuoleja, hyllyköitä. Tavarat olivat vastossa Koveron koulussa, jonne ne muutettiin kesäkuun alussa 2020 muuttofirman voimin, koska kaupungintalon tilat piti saada muutamassa päivässä tyhjäksi remontin tieltä. 

Myynti Kiertonetissä oli työlästä ja rahaa suuresta määrästä kalusteita tuli yhteensä 700€ sis. 24% alv. Kalusteiden myyntihinnat olivat 10€-150€.  Useat kalusteet jäivät noutamatta, joten iso osa kalusteista yritettiin myydä ja myytiinkin kahteen kertaan. Noutojen sopiminen ja järjestäminen, tavaroiden kantaminen ja kokonaisuudessa myyntiprosessi oli resursseja vievä prosessi.

Varasto oli tyhjennettävä ennen joulua, jotta nykyinen omistaja sai tilat käyttöönsä. Lopuksi Koveroon jäi kerran myytyjä, noutamattomia kaappisänkyjä 14 kpl ja myymättömiä Palkkeessa tehtyjä kerrossänkyjä 4 kpl. Osa lopuista tavaroista lahjoitettiin ja loput kierrätettiin jäteasemalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy takautuvasti myymättömien kalusteiden poiston.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Taija Jalonen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.