Sivistysvaliokunta, kokous 28.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Kulttuuritoimen toiminnan tuki vuodelle 2021

LAIDno-2021-63

Valmistelija

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Perustelut

Kulttuuritoimen talousarviossa on kustannuspaikalle 2323 Toiminnan tuki budjetoitu 20 000 euroa. Kaupungin on näin mahdollisuus tukea isoja näkyviä hankkeita ja tapahtumia, jotka perustuvat pitkäjänteiseen valmisteluun ja toimintaan. Tällaisia ovat Laitilassa elokuvateatteri Laitilan Kinon toiminta, Jazzkukko-festivaali ja vuodesta 2014 tuotetut, kalevalaiseen perinteeseen perustuvat teatteriesitykset ja elokuvat.

Kaupunki on tehnyt elokuvateatteri Kinon kanssa sopimuksen vuosiksi 2019–2021. Sopimuksen mukaan kaupunki tulee elokuvateatteria vuosittain 6000 eurolla; kaupungin tukea vastaan elokuvateatteri saa Suomen elokuvasäätiöltä vastaavan tuen. Sopimus on hyväksytty sivistysvaliokunnassa 18.12.2018.

Järjestyksessään seitsemäs Jazzkukko-festivaali järjestetään Laitilassa 21. – 25.7.2021. Korkeatasoisissa konserteissa on kotimaisten esiintyjien lisäksi kansainvälisiä artisteja, ja konsertteja on useampana päivänä, pääkonsertti lauantaina Kirkkopuistossa. Ennen tapahtumaa on kaksipäiväinen nuorille ja varttuneemmille suunnattu musiikkileiri. Jazzkukko vierailee myös Kaukolankodissa ja toisessa päiväkodissa. Tapahtuman järjestää Jazzkukko ry.

Laitilassa on vuosina 2014–2020 tuotettu neljä kalevalaiseen perinteeseen pohjautuvaa näytelmää ja yksi lyhytelokuva, joiden taiteellinen laatu on saanut tunnustusta myös oman paikkakunnan ulkopuolella (viimeksi Länsi-Suomi – lehden Friski myättäst – kulttuuripalkinto 6.12.2019). Uusi Talvikki-elokuva on tulossa ensi-iltaan kevään 2021 aikana, sen tuottavat Laitilan Kulttuurin Tuki ry ja turkulainen Tietosuus-osuuskunta. Talvikki on elokuva muinaisesta Suomesta, ja sen kuvaukset on tehty pääosin Hautvuorella ja Untamalan Sarkin museossa.

Yhdistyksen ja osuuskunnan yhteistuotantona vuonna 2017 tehty elokuva Louhi, Pohjan noita, on ollut esillä kansainvälisillä festivaaleilla, ja se on ranskalaisen Gonella Productionsin levityksessä. Talvikki-elokuva on tarkoitus saada Turussa järjestettävän Suomalaisen elokuvan festivaalin ohjelmaan.

Seuraava produktio, maailman syntyä pohtiva Sotkan muna -teatteriesitys, tällä kertaa komedianluontoinen, on suunnitteluasteella siten, että ensi-ilta olisi kesällä 2022, tuottajina Laitilan Kulttuurin Tuki ry ja Tietosuus-osuuskunta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että kulttuuritoimen talousarviossa oleva toiminnan tuki –määräraha jaetaan seuraavasti: Laitilan Kino 6000 euroa, Jazzkukko ry 10 000 euroa ja varauksena Laitilan Kulttuurin Tuki ry 4000 euroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.