Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 31 Asiakirjojen sähköinen pitkäaikaistaltiointi

LAIDno-2023-71

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Valtio, kunnat, korkeakoulut ja seurakunnat tekevät julkisia hankintoja hankkiessaan tavaroita ja palveluita oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkisten hankintojen tekemistä ohjaa hankintalaki.

Julkisia hankintoja voidaan tehdä yhteishankintoina. Liittymällä yhteishankintoihin (käytännössä puitejärjestelyihin tai dynaamisiin hankintajärjestelmiin) voidaan tehdä hankintoja ilman omaa kilpailutusta. 

Yhteishankintoja kannattaa tehdä silloin, kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria. Tyypillisiä yhteishankintoja ovat esimerkiksi IT-laitteet, asiantuntijapalvelut, matkapuhelimet ja työterveyshuollon palvelut.

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus, jossa sovitaan hankinnan kohde, hinnat sekä osapuolten vastuut ja velvoitteet. 

 

Sarastia Oy tarjoaa mahdollisuutta liittyä sähköisen pitkäaikaistaltioinnin yhteishankintaan. Kilpailutuksen voittanut tuote on CGI:n Rondo-ohjelma. Puitejärjestely on ollut käytettävissä 1.7.2022 alkaen.

Järjestelmään voidaan arkistoida mm. taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, hankintojen, maankäytön, rakennusvalvonnan aineistoa, jota edellytetään säilytettävän sähköisesti.

 

Sopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimukseen sisältyy asiakaskohtainen kuuden (6) kuukauden irtisanomisaika.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

.Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki sitoutuu Sarastia Oy:n kilpailuttamaan sähköisen pitkäaikaistaltioinnin yhteishankintaan.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.