Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 27 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite koskien Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -kortin käytön laajentamista kulttuuripuolen tapahtumiin

LAIDno-2023-132

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kaupunginvaltuutettu Virve Aho esitti Kokoomuksen valtuustoryhmän kirjallisen valtuustoaloitteen, joka kuuluu seuraavasti:

"Hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa ja tämän myötä hyvinvointialue Varhan ja kaupungin välisen yhteistyön tekeminen kuntalaisten hyvinvoinnin hyväksi on saanut uudenlaisen merkityksen.

Meillä on Laitilassa käytössä Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -kortti ja se on tarkoitettu eläkeläisille, vammaisille ja liikkumisesteisille laitilalaisille henkilöille. Kortilla pääsee uimaan Laitilan uimahalliin ja kuntosalille Kuntokukkoon vuosimaksun hinnalla. Liikunnalla on tärkeä merkitys meidän jokaisen hyvinvoinnille. Samalla meidän tulisi muistaa, että ihmisen hyvinvointi on aina kokonaisvaltainen asia, johon kuuluvat psyykkinen, fyysinen ja sosiaaliset osatekijät.

Laitilan Kokoomus esittää, että Rajattomasti liikuntaa Laitilassa -korttiin liitetään mahdollisuus käyttää korttia myös kulttuuripuolen tapahtumissa. Kulttuurilla on iso merkitys ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja siksi kulttuuritapahtumien liittäminen kortin käyttömahdollisuuksiin tulisi nähdä perusteltuna ja tärkeänä asiana."

Ehdotus

-

Päätös

Kaupunginvaltuusto merkitsi valtuustoaloitteen tiedoksi lähettäen sen kaupunginhallitukselle asianmukaista valmistelua varten.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa,​ että otsikossa mainitun valtuustoaloitteen valmisteluvastuu on sivistysjohtajalla. 

Kaupunginhallitus lähettää aloitteen kaupunginvaltuustolle ennen valmistelun aloittamista lähetekeskustelua varten.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.