Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 30 Sarastia Oy:n osakkeiden lunastusoikeus

LAIDno-2021-532

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön osakasrekisterin osakkeenomistaja.

Sarastia Oy on saanut tiedon Sarastian osakkeiden siirtymisestä seuraaville uusille omistajille, osakkeiden siirtymiselle on Sarastia Oy:n suostumus:

Kanta Logistiikka Oy:n omistamat Sarastian osakkeet (1650 kpl) ovat siirtyneet Tuomi Logistiikka Oy:lle fuusiossa 1.7.2022.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Eteva kuntayhtymän omistamista osakkeista 1.500 kpl on siirtynyt HUS-yhtymälle 1.1.2023.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän omistamat osakkeet 1500 kpl ovat siirtyneet Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle 1.1.2023

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Pohjois-Savon hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Tuomi Logistiikka Oy, Etelä-Karjalan hyvinvointialue, HUS-yhtymä, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue ja Pohjois-Savon hyvinvointialue eivät entuudestaan ole Sarastian omistajia. Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää olla käyttämättä oikeuttaan lunastaa Sarastia Oy:n osakkeita, jotka siirtyvät Tuomi Logistiikka Oy:lle, Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle, HUS-yhtymälle, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle ja Pohjois-Savon hyvinvointialueelle, jotka eivät entuudestaan ole Sarastian omistajia.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

ville.juola@sarastia.fi