Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 32 Viestintäasiantuntijan vakanssin perustaminen ja täyttöluvan myöntäminen

LAIDno-2023-97

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Kaupungin vuoden 2023 talousarvioon on perustettu viestinnän kustannuspaikka 1133. Sen myötä on haluttu vahvistaa kaupungissa tehtävää viestintää ja viestintäosaamista. Vakanssiluettelossa ei viestintäresurssia ole kuitenkaan huomioitu. Kaupunginhallitukselle esitetään viestintäasiantuntijan vakanssin perustamista. Viestintäasiantuntija kehittää viestintää yhteistyössä organisaation kanssa ja tekee viestinnän tehtäviä yleishallinnossa (päätöksentekotiedottaminen ja muu kaupungin yleinen tiedottaminen). Viestintäasiantuntija kehittää markkinointiviestintää kaupunginjohtajan ja elinvoimapäällikön kanssa. Toimeen kuuluu myös viestintätehtävissä ohjeistaminen ja opastus organisaation sisällä.

Vakanssi sijoittuu hallintotoimeen yleishallintoon. Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva tutkinto sekä hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy Kunta-alan yleisen työ- ja virkaehtosopimuksen hinnoittelutunnuksen 01ASI040 mukaan ottaen huomioon työn vaativuuden arvioinnin ollen 3041,77 euroa.

Hallintosäännön mukaisesti kaupunginhallitus päättää vakanssien perustamisesta. Vakanssi on tarkoitus hoitaa hallintotoimen sisäisillä tehtäväkuvamuutoksilla osoittaen siihen riittävä resurssi (0,5 htv).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa vakituisen viestintäasiantuntijan toimen ja myöntää sille täyttöluvan.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.

Tiedoksi

henkilöstösihteeri (vakanssiluettelo)