Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 26 Talousarviossa vuodelle 2023 hyväksytyt virat ja vakanssit sivistystoimessa

LAIDno-2023-67

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022, päätöksessään § 95 koskien vuoden 2023 talousarviota, hyväksynyt henkilöstösuunnitelman, joka sisältää uusia virkoja ja vakansseja.

Laitilan kaupungin hallintosäännön § 45 mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen ja toistaiseksi voimassa olevien työsuhteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta lukuun ottamatta toimialajohtajien virkoja, joista päättää valtuusto. Edelleen hallintosäännön § 47 mukaan kaupunginhallitus määrää, että perustamispäätöksessä määritellään nimike, kelpoisuusvaatimukset ja pääasialliset tehtävät, mikäli tehtävät eivät käy ilmi nimikkeestä. Jokaista vakinaista palvelussuhdetta varten perustetaan vakanssi. Jos henkilö otetaan virkasuhteeseen ilman, että tehtävää varten on perustettu virkaa, kelpoisuusvaatimuksista päättää virkasuhteeseen ottava viranomainen. Hallintosäännön § 48 mukaan avoimien, toistaiseksi voimassa olevien, vakanssien täyttöluvasta päättää kaupunginjohtaja.

Perusopetus

ERITYISNUORISOTYÖNTEKIJÄN VAKANSSIN PERUSTAMINEN JA TÄYTTÖLUPA 1.8.2023 ALKAEN

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022 talousarvion vuodelle 2023 päättäessään hyväksynyt määrärahat uuden toistaiseksi voimassa olevan erityisnuorisotyöntekijän vakanssin perustamiseksi (sijoituspaikka Varppeen koulu). 

Vakanssi on tarkoitus täyttää 1.8.2023 alkaen. Ko. erityisnuorisotyöntekijän ensisijainen työskentelypaikka on Varppeen koulu. Erityisnuorisotyöntekijä työskentelee joustavan perusopetuksen opettajan työparina ja osallistuu uusien kouluyhteisöön kiinnittymistä tukevien käytänteiden luomiseen osana opetusta. Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai muu soveltuva opistotasoinen tutkinto.

Erityisnuorisotyöntekijän työaika on yleistyöaika 38,25 h/viikko. Sovellettava työ- ja virkaehtosopimus on KVTES. Tehtäväkohtainen palkka hinnoittelutunnuksen 02VAP50 mukaan tehty TVA-arviointi huomioiden on 2392,13 euroa/kk. Kustannuspaikka on 2150 (Varppeen koulu).

Varhaiskasvatus

VARHAISKASVATUKSEN OPETTAJAN VAKANSSIN MUUTTAMINEN VARHAISKASVATUKSEN EIRTYISOPETTAJAN TOIMEKSI 1.8.2023 ALKAEN

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022 talousarvion vuodelle 2023 päättäessään hyväksynyt määrärahat toistaiseksi voimassa olevan varhaiskasvatuksen opettajan vakanssin muuttamisesta varhaiskasvatuksen erityisopettajan vakanssiksi.

Vakanssi on tarkoitus perustaa 1.8.2023 alkaen. Ko. varhaiskasvatuksen erityisopettajan ensisijainen sijoituspaikka on Apilaniityn päiväkotiin perustettava integroitu pienryhmä. Kelpoisuusvaatimuksena on varhaiskasvatuslain 30 §:n mukainen varhaiskasvatuksen erityisopettajan kelpoisuus.

Uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan jokaisella lapsella on lähtökohtaisesti oikeus saada tukea omassa lapsiryhmässään erilaisin joustavin järjestelyin. Mikäli lapsen tuen tarpeet sitä edellyttävät, lapsella on oikeus osallistua varhaiskasvatukseen pienryhmässä tai erityisryhmässä. 

Varhaiskasvatuksen erityisopettajan työaika on keskimääräinen yleistyöaika 38,25 h/viikko. Sovellettava työ- ja virkaehtosopimus on OVTES. Tehtäväkohtainen palkka hinnoittelutunnuksen 45000042 mukaan tehty TVA-arviointi huomioiden on 2821,89 euroa/kk. Kustannuspaikka on 2011 (Apilaniityn päiväkoti).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

1. Kaupunginhallitus päättää perustaa erityisnuorisotyöntekijän vakanssin (ensisijainen sijoituspaikka Varppeen koulu) ja myöntää siihen täyttöluvan toistaiseksi 1.8.2023 alkaen. Henkilöstöhallinto määrittelee uuden vakanssin numeron.

2. Kaupunginhallitus päättää muuttaa varhaiskasvatuksen opettajan vakanssin varhaiskasvatuksen erityisopettajan vakanssiksi ja myöntää siihen täyttöluvan toistaiseksi 1.8.2023 alkaen. Henkilöstöhallinto määrittelee uuden vakanssin numeron.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.

Tiedoksi

sivistysjohtaja, hallintojohtaja, henkilöstösihteeri