Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

§ 29 Koulu- ja askartelutarvikkeiden puitejärjestely

LAIDno-2021-251

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Valtio, kunnat, korkeakoulut ja seurakunnat tekevät julkisia hankintoja hankkiessaan tavaroita ja palveluita oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkisten hankintojen tekemistä ohjaa hankintalaki.

Julkisia hankintoja voidaan tehdä yhteishankintoina. Liittymällä yhteishankintoihin (käytännössä puitejärjestelyihin tai dynaamisiin hankintajärjestelmiin) voidaan tehdä hankintoja ilman omaa kilpailutusta. 

Yhteishankintoja kannattaa tehdä silloin, kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria. Tyypillisiä yhteishankintoja ovat esimerkiksi IT-laitteet, asiantuntijapalvelut, kalusteet ja työterveyshuollon palvelut.

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus, jossa sovitaan hankinnan kohde, hinnat sekä osapuolten vastuut ja velvoitteet. 

Hansel Oy tarjoaa mahdollisuutta liittyä koulu- ja askartelutarvikkeiden yhteishankintaan.

Hansel Oy valmistelee parhaillaan uuden sopimuskauden kilpailutusta. Puitejärjestely on jatkoa 1.1.2024 päättyvälle Koulu- ja askartelutarvikkeet 2022–2024 (2026) -puitejärjestelylle. Tavoitteena on, että uusi puitejärjestely olisi käytettävissä 2.1.2024 alkaen. Liittyminen Hanselin yhteishankintaan on mahdollista 12.5.2023 saakka.

Hankinnan kohteena ovat esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa käytettävät yleisimmät koulu-, kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet sekä niiden tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvät palvelut

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki antaa sitoumuksen liittymisestä Koulu- ja askartelutarvikkeet 2024-2026 (2028) puitejärjestelyyn.

Päätös

Esitys hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

sivistysjohtaja Susanne Laaksonen