Kaupunginhallitus, kokous 20.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 416 LISÄPYKÄLÄ: Kaupunginhallituksen asettamat toimielimet ja muut valinnat (lisäpykälä)

LAIDno-2021-755

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on nimennyt jäljempänä mainitut jäsenet/edustajat ja varajäsenet/varaedustajat seuraaviin toimielimiin toimikaudeksi 2019-2021:

1. Yhteistyötoimikunta - jäsen Hanna Lahtonen ja henkilökohtainen varajäsen Riikka Saarela

2. Laitilan Yrittäjien ja kaupungin edustajien välinen ns. aamukahvipalaveri - kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajistot

3. Kaupungintalon irtaimistontarkastajat - Matti Viljanen ja Juha Raittinen

4. Vammaisneuvosto - Tanja Raisto-Elo, pj. (varajäsen Riina Sosala), Ulla-Maija Koivusalo (varajäsen Virve Aho) ja Pertti Pokki (varajäsen Jari Kiveinen)

5. Vanhusneuvosto - Tanja Raisto-Elo

6. Kaavaryhmä (työryhmä) - Matti Viljanen, vpj., Hanna Lahtonen ja Jarkko Männistö. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus.

7. Elinkeinoryhmä (työryhmä) - Heikki Peltola, vpj., Henri Aitakari, Pertti Pokki ja Anna Setälä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus.

8. Ystäväkuntaryhmä (työryhmä) - kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajistot. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus.

9. Kiint. Oy Kaukolan Teollisuuden hallitus - ehdolle Tommi Johansson ja Juha-Matti Päivölä

10. Kiint. Oy Laitilan Terveyskodin hallitus - ehdolle Hanna Lahtonen, pj. (varajäsen Pauliina Hämäläinen), Heikki Peltola (varajäsen Janne Kuusisto), Riikka Saarela (varajäsen Karoliina Ruusuranta) ja Markku Mäki (varajäsen Tommi Johansson)

11. Länsirannikon Koulutus Oy:n hallitus - ehdolle Eero Kuisma

12. Laitilan Lämpö Oy:n hallitus - ehdolle Juha Laurila, pj., Seppo Lehtola, Jarkko Männistö ja Tanja Raisto-Elo

13. Vakka-Suomen Veden johtokunta - Kyösti Kuronen (varajäsen Marko Elo), Paula Elo (varajäsen Jari Kiveinen) ja Tuomas Vuorio (varajäsen Henna Friman)

14. Kylien neuvottelukunta - Virve Aho, Anna Setälä ja Juha-Matti Päivölä

16. Kiinteistö Oy Laitilan Yrityspuiston hallitus - ehdolle Juha-Matti Päivölä

17. Laitilan Talot Oy:n hallitus - ehdolle Kyösti Kuronen (varajäsen Emil Simula), Pertti Pokki (varajäsen Seppo Mäki-Kamppi) ja Ari Ketoniemi (varajäsen Juha Rinne)
Lisäksi kaupunginhallitus totesi, että tekninen johtaja Mika Raula toimii virkansa puolesta Kiinteistö Oy Laitilan Talojen hallituksen puheenjohtajana ja hänen varajäsenenään työpäällikkö Markus Hautala

18. Vanhojen rakennusten käyttöä ja toimenpiteitä pohtiva työryhmä - viran puolesta ryhmään kuuluvat liikunta- ja kulttuuripäälliköt, rakennusinsinööri, sivistysjohtaja, sosiaali- ja terveysjohtaja sekä tekninen johtaja. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus. Hallituksen edustajat: Pauliina Haijanen, Jarkko Männistö, Anna Setälä ja Seppo Lehtola.

Myös Ukipolis Oy:n hallitukseen tulee nimetä ehdolle elinkeinoelämän edustaja.
Ukipolis Oy:n on yhtiökokouksessaan 20.5.2021 valinnut hallitukseensa kaupunginjohtaja Lauri Katteluksen ja Pekka Kuusiston. 

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus nimeää jäsenet/edustajat ja varajäsenet/varaedustajat edellä mainittuihin toimielimiin toimikaudeksi 2021-2023.

Kaupunginjohtaja toimii valmistelua toteuttavien työryhmien puheenjohtajana (kaava- ja elinkeinoryhmät).

Edelleen kaupunginhallitus toteaa, että hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajalla on em. toimielimissä läsnäolo- ja puheoikeus ja hänet kutsutaan kokouksiin.

Päätös

Kaupunginhallitus nimesi jäsenet/edustajat ja varajäsenet/varaedustajat edellä mainittuihin toimielimiin toimikaudeksi 2021-2023:

1. Yhteistyötoimikunta - kaupunginhallituksen puheenjohtaja, henkilökohtainen varajäsen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

2. Laitilan Yrittäjien ja kaupungin edustajien välinen ns. aamukahvipalaveri - kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajistot

3. Kaupungintalon irtaimistontarkastajat - Mika Kinnala, Tiina Saari

4. Vammaisneuvosto - Pertti Pokki, pj. (varajäsen Jari Kiveinen), Pauliina Uusikartano (varajäsen Sari Lukkala) ja Atro Tannermaa (varajäsen Virve Aho)

5. Vanhusneuvosto - Tiina Saari

6. Kaavaryhmä (työryhmä) - Tuomas Vuorio, vpj., Hanna Lahtonen ja Jarkko Männistö. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajalla sekä kaupunginjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus.

7. Elinkeinoryhmä (työryhmä) - Heikki Peltola, vpj., Susanna Saari, Pertti Pokki ja  Riikka Saarela. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajalla sekä kaupunginjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus.

8. Ystäväkuntaryhmä (työryhmä) - kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajistot

9. Kiint. Oy Kaukolan Teollisuuden hallitus - ehdolle Timo Rantanen ja Juha-Matti Päivölä

10. Kiint. Oy Laitilan Terveyskodin hallitus - ehdolle Heikki Peltola, pj. (varajäsen Ilpo Haalisto), Hanna Lahtonen, (varajäsen Pauliina Hämäläinen), Riikka Saarela (varajäsen Susanna Saari) ja Matti Viljanen (varajäsen Ilmari Vuorela)

11. Länsirannikon Koulutus Oy:n hallitus - ehdolle Jukka Alkio

12. Laitilan Lämpö Oy:n hallitus - Mika Kinnala, pj., Katri Jalonen, Seppo Lehtola ja Jarkko Männistö

13. Vakka-Suomen Veden johtokunta - Matti Viljanen (varajäsen Katri Jalonen), Paula Elo (varajäsen Jari Kiveinen) ja Jarkko Kupiainen (varajäsen Olga Solovjova)

14. Kylien neuvottelukunta - Janne Kuusisto, Virve Aho, Susanna Saari ja Juha-Matti Päivölä

16. Kiinteistö Oy Laitilan Yrityspuiston hallitus - ehdolle Juha-Matti Päivölä

17. Laitilan Talot Oy:n hallitus -  Martti Sjölund (varajäsen Atro Tannermaa), Pertti Pokki (varajäsen Veikko Urhonen) ja Ari Ketoniemi (varajäsen Tuomas Vuorio)
Lisäksi kaupunginhallitus totesi, että tekninen johtaja Mika Raula toimii virkansa puolesta Kiinteistö Oy Laitilan Talojen hallituksen puheenjohtajana ja hänen varajäsenenään rakennusinsinööri Eva Nurmi.

18. Vanhojen rakennusten käyttöä ja toimenpiteitä pohtiva työryhmä - viran puolesta ryhmään kuuluvat liikunta- ja kulttuuripäälliköt, rakennusinsinööri, sivistysjohtaja, sosiaali- ja terveysjohtaja sekä tekninen johtaja. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginjohtajalla on läsnäolo-oikeus. Hallituksen edustajat: Pauliina Haijanen, Nina Arokoivu, Tuomas Vuorio ja Seppo Lehtola.

19. Ukipolis Oy:n hallitus - ehdolle elinkeinoelämän edustaja Juha Rinne
Ukipolis Oy on yhtiökokouksessaan 20.5.2021 valinnut hallitukseensa kaupunginjohtaja Lauri Katteluksen ja Pekka Kuusiston.

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin halllintosäännön 25 § ja konserniohjeen mukaisesti kaupunginhallitus nimeää ehdokkaat tytäryhtiöiden hallitusjäseniksi. Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus voi siirtää edellä mainittujen asioiden osalta ratkaisuvaltaa kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, lautakunnalle, valiokunnalle tai viranhaltijalle. Jäsenet/edustajat edellä mainittuihin toimielimiin kaudelle 2019-2021 ovat olleet:

  1. Kiint. Oy Papinrannan hallitus – Kyösti Kuronen, Mika Raula ja Atte Hyvärinen.
  2. Kiint. Oy Trivillantiili hallitus –  Atte Hyvärinen.
  3. Kiint. Oy Laurinpelto hallitus – Mika Raula ja elinkeinoelämän edustajana Juha Rinne.
  4. Kiinteistö Oy Keskevaari hallitus – Pekka Kuusisto pj, Heikki Peltola, Mika Raula, Jussi Perkkola (varajäsen)
  5. Kiinteistö Oy Hartikkalankartano – Mika raula, Paula Elo, Kari Laine, Tanja Raisto-Elo, Heikki Peltola, Riikka Saarela, Martti Sjölund, Eva Nurmi (varajäsen), Helinä Seikola (varajäsen)

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus siirtää kaupunginjohtajalle ratkaisuvallan nimetä kaupungin ehdokkaat edellä mainittujen yhtiöiden hallitusjäseniksi. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Ao. kiint. yhtiöt

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.