Kaupunginhallitus, kokous 20.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 409 Hallintosäännön 3. luvun mukaisten toimialojen ja erillisyksiköiden johtajien/vastuuhenkilöiden ja heidän sijaistensa nimeäminen

LAIDno-2021-28

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuuston hyväksymän hallintosäännön 3. luvun mukaan kaupungin toiminnot jaetaan neljään toimialaan; hallintotoimi, sivistystoimi, sosiaali- ja terveystoimi sekä tekninen toimi, jotka toimialat jakautuvat edelleen tehtäväalueisiin.

Lisäksi virasto-organisaatioon kuuluvat seuraavat neljä erillisyksikköä: talouspalvelut, elinkeinotoimen ja asumisen yksikkö, maankäytön ja suunnittelun yksikkö ja johdon tuki ja viestintä.

Hallintosäännön 15 § kuuluu seuraavasti:
”Henkilöstöorganisaatio
Henkilöstöorganisaation muodostavat kaupunginjohtaja ja toimialojen, erillisyksiköiden ja tulosalueiden henkilöstö. Toimialoilla on johtajat ja heillä sijaisensa, jotka kaupunginhallitus nimeää. Erillisyksiköillä on vastuuhenkilöt ja heillä sijaisensa, jotka kaupunginhallitus nimeää.”

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus nimeää vuodeksi 2021 hallintosäännön 15 §:n perusteella toimialoille ja erillisyksiköille johtajat/vastuuhenkilöt ja heidän sijaisensa seuraavasti:

Hallintotoimi: hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen, sijaisena talousjohtaja Marika Silvennoinen

Sosiaali- terveystoimi: Sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas, sijaisena ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski

Sivistystoimi: Vakinaisena viranhaltaijana toimivan sivistystoimenjohtajan sijaisena toimii palvelupäällikkö,  vs.sivistystoimenjohtaja Nestori Mäkelän sijaisena toimii Varppeen koulun rehtori Tuomas Kankaanpää

Tekninen toimi: Tekninen johtaja Mika Raula, sijaisena rakennusinsinööri Eva Nurmi

Elinkeinotoimi: Elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä, sijaisena kaupunginjohtaja Lauri Kattelus, asuminen: asunto- ja palvelusihteeri Tiina Mäkelä, sijaisena kaupunginjohtaja Lauri Kattelus

Maankäyttö ja suunnittelu: Tekninen johtaja Mika Raula, sijaisena maankäyttöinsinööri Mika Palmulaakso

Johdon tuki ja viestintä: kaupunginjohtajan sihteeri Tuulia Kujanpää, sijaisena kaupunginjohtaja Lauri Kattelus

Edelleen kaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtaja voi nimetä toimialajohtajista sijaisen vuosilomansa ajaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Toimialajohtajan sijaisen ollessa estynyt tai esteellinen toimialajohtajan sijaiseksi tarvitaan toinen henkilö. Hallintosäännön mukaan toimialajohtajien sijaiset päättää kaupunginhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtaja voi toimia toimialajohtajien sijaisena tai määrätä sijaisen, mikäli toimialajohtajan sijaiseksi määrätty henkilö on estynyt tai esteellinen. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaupunginjohtaja, johdon sihteeri, toimialajohtajat 

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.