Kaupunginhallitus, kokous 29.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 391 LISÄPYKÄLÄ: Laitilan kaupungin strategian päivittäminen vuosille 2022-2025 (lisäpykälä)

LAIDno-2021-1207

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Kuntastrategia on kunnanvaltuuston hyväksymä strategia, josta kunnan kaikki keskeisin päätöksenteko, suunnittelu ja kehittäminen johdetaan. Kuntalain 37§ mukaisesti kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategia tulee tarkistaa vähintään kerran valtuuston toimikaudessa.

Laitilassa kaupunkistrategian päivitystä vuosille 2022-2025 on valmisteltu syksyn 2021 aikana. Valmistelun aikana strategian päivitystä on työstetty valtuuston työpajassa, valiokunnissa ja muissa toimielimissä ja toimialojen johtoryhmissä. Lisäksi asukkaita, sidosryhmiä ja henkilöstöä on kuultu laajasti kyselyllä.

Pohjana työlle toimivat Laitilan kaupungin aikaisemmat strategiat. Työssä on pyritty tunnistamaan suuret yhteiskunnalliset kehityslinjat ja toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset sekä ennakoimaan mahdollisuuksien mukaan tulevaa.

Päivitettäväksi strategian nimeksi ehdotetaan Mainiompi Laitila -strategia ja strategiakaudeksi vuodet 2022-2025. Strategian sisällössä ehdotetaan päivitettäväksi Laitilan visiota ja strategisia päämääriä. Lisäksi Laitilan arvoihin ehdotetaan lisättävän yksi arvo eli yhdenvertaisuus. Edelleen strategiaan ehdotetaan liitettäväksi kaksi strategiakauden kestävää ja toimialarajat ylittävää elinvoimahanketta. Strategian päivitykset on kokonaisuudessaan esitetty esityslistan liitteenä.

Valtuuston hyväksyttyä esitettävät päivitykset, jatkuu strategiatyö siten, että strategisista päämääristä johdetaan toimialakohtaiset toteutussuunnitelmat, joiden tavoitteet ja tavoitteiden mittarit valmistellaan vuoden 2023 talousarvioon tavoitteiksi.

Elinvoimahankkeiden osalta valmistelutyö jatkuu tarkempien hankekuvausten, tavoitteiden ja mittareiden valmistelulla.

Lisäksi päivitetystä strategiasta laaditaan Laitilan visuaalisen ilmeen mukainen viestintää palveleva dokumentti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteen mukaisesti päivitetyn Mainiompi Laitila -strategian Laitilan kaupungin strategiaksi vuosille 2022-2025.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.