Kaupunginhallitus, kokous 29.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 390 LISÄPYKÄLÄ: Ennakkokäsityspyyntö Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Professorintie 5C (lisäpykälä)

LAIDno-2021-1206

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi
  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova (myöhemmin WinNova) pyytää omistajiltaan ennakkokäsitystä koskien mittavaa saneerausta Professorintie 5C:n kiinteistöön. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2018 siirrettiin keskustan toiminnot Tiedepuistoon. Kyseisten toimenpiteiden seurauksena olisi tarkoitus luopua kokonaan Ulasoorin alueen toimitiloista.

Professorintie 5C:n saneerauksesta on toteutettu urakkakilpailutus, jonka voitti MVR-yhtymä Oy. Hankkeen kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa. Saneerausurakan hinta ja Ulasoorin toiminnoista luopuminen huomioiden WinNovan tilakustannukset pysyisivät suunnilleen nykytasolla samalla, kun opiskelijoille ja henkilöstölle voitaisiin tarjota lähes uutta vastaavat toimitilat.

Tarkemmat perustelut ovat ennakkokäsityspyynnössä (viiteaineisto).

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus toteaa seuraavaa, koskien Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan mittavaa saneerausta Professorintie 5C:n kiinteistöön ja suunniteltua Ulasoorin alueen toimitiloista luopumista.            

1.Ammatillisen koulutuksen järjestäminen ajanmukaisissa, viihtyisissä ja turvallisissa oppimisympäristöissä on tärkeää.

2.Taloudelliselta kannalta arvioituna perusteet saneeraukselle ja Ulasoorin toiminnoista luopumiselle ovat perustellut.

Laitilan kaupunki hyväksyy Professorintie 5C kiinteistön saneerauksen sekä Ulasoorin alueen toimitiloista luopumisen liitteessä esitetyllä tavalla.

                                            

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.