Kaupunginhallitus, kokous 29.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 386 Henkilökohtaisen lisän arvioinnin ja myöntämisen periaatteet

LAIDno-2021-1177

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Virka- ja työehtosopimuksissa määrätään luomaan henkilökohtaisten lisien arvioinnille ja myöntämiselle periaatteet, joita sovelletaan henkilöstöön tasapuolisesti huomioiden kunkin virka- ja työehtosopimuksen omat määräykset. Laitilan kaupungissa ei ko. ohjeistusta ole ollut, mistä on seurannut hyvin erilaiset toimintakulttuurit hallintokuntien välillä. Henkilökohtaisten lisien arviointi- ja myöntämisen periaatteet liitetään osaksi valmistelussa olevaa kaupungin henkilöstöohjeistusta sen jälkeen, kun periaatteet on käsitelty yhteistyötoimikunnassa ja ja hyväksytty kaupunginhallituksessa. Tavoitteena on, että henkilökohtaisten lisien arvioinnin ja myöntämisen periaatteet astuvat voimaan 1.1.2022.

Ohjeistus on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Yhteistyötoimikunta hyväksyy osaltaan periaatteet henkilökohtaisten lisien arvioinnille ja myöntämiselle ja lähettää ne edelleen kaupunginhallituken päätettäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Virka- ja työehtosopimuksissa määrätään luomaan henkilökohtaisten lisien arvioinnille ja myöntämiselle periaatteet, joita sovelletaan henkilöstöön tasapuolisesti huomioiden kunkin virka- ja työehtosopimuksen omat määräykset. Laitilan kaupungissa ei ko. ohjeistusta ole ollut, mistä on seurannut hyvin erilaiset toimintakulttuurit hallintokuntien välillä. Henkilökohtaisten lisien arviointi- ja myöntämisen periaatteet liitetään osaksi valmistelussa olevaa kaupungin henkilöstöohjeistusta sen jälkeen, kun periaatteet on käsitelty yhteistyötoimikunnassa  ja hyväksytty kaupunginhallituksessa. Tavoitteena on, että henkilökohtaisten lisien arvioinnin ja myöntämisen periaatteet astuvat voimaan 1.1.2022.

Ohjeistus on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy periaatteet henkilökohtaisten lisien arvioinnille ja myöntämiselle käyttöönotettaviksi 1.1.2022 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan kaupungin organisaatio/Intra, esimiehet

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.