Kaupunginhallitus, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 234 Kestävä Laitilan keskustan elinvoimaisuuden kehittämishanke

LAIDno-2021-642

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, Elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Laitilan keskustan elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden vahvistamiseksi on suunniteltu hanketta, johon on mahdollista hakea rahoitusta Leader Ravakka ry:ltä. Hankkeen suunniteltu toteuttamisajankohta on 1.9.2021-31.12.2022. Hanke on alustavasti nimetty "Kestävä Laitilan keskustan elinvoimaisuuden kehittämishankkeeksi". Se pyrkii vastaamaan sekä kaupunkilaisten että kaupunginvaltuutettujen esille nostamaan tarpeeseen kehittää kaupungin keskustaa niin elinvoimaisuuden, turvallisuuden kuin viihtyisyydenkin näkökulmista. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa keskustan elinvoimaisuutta sekä kaupan - ja palvelualan kilpailukykyä. Sen tavoitteina ovat myös ydinkeskustan elävöittäminen ja toiminnallisuuden kehittäminen sekä koko keskusta-alueen toimintakyvyn edistäminen.

Hankkeen toimenpiteinä toteutetaan kartoituksia ja kokeiluja ja sen lopullisena tuloksena on toimenpidesuunnitelma keskustan kehittämiseksi. Kartoituksina toteutetaan yritysten, kuntalaisten ja sidosryhmien tarvekartoitukset ja pyritään luomaan kokonaiskuva palvelutarpeista. Kartoitusten pohjalta tehdään erilaisia kokeiluja keskusta-alueella: järjestetään tapahtumia ja tilaisuuksia sekä testataan kävelykatujen tai hidaskatujen toimivuutta lyhytaikaisin testijaksoin. Hankkeen toteutuksessa ja toimenpidesuunnitelman aikaansaamisessa tehdään korkeakouluyhteistyötä ja pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan suunnitelma opinnäytetyönä.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 50 000 euroa, josta Leader Ravakka ry:ltä haetaan 70 % hankerahoitusta (35 000 euroa). Laitilan kaupungin omavastuuosuudeksi rahoitushaun onnistuessa jää 15 000 euroa (30 %). Jos Leader Ravakka ry hyväksyy hankkeen edellä kuvatulla suunnitelmalla myöntäen siihen anotun maksuosuuden, Laitilan kaupungin maksuosuus katetaan hallinto- ja teknisestä toimesta sekä elinkeinotoimen yksiköstä. Kaupungin maksuosuuden lisäksi varaudutaan maksamaan hankkeen (palkka)kuluja yli oman maksuosuuden vuoden 2021 osalta. Kustannukset saadaan Leader Ravakalta takautuvasti ensimmäisen maksatushakemuksen myötä. Hallinto- ja teknisen toimen sekä elinkeinotoimen yksikön talousarvio tulee tästä johtuen ylittymään.

Laitilan kaupungilla on toimialojen yhteisessä valmistelussa lisäksi muita samansuuntaisia hankkeita, joissa tavoitteena on kestävä liikkuminen edistämällä mm. kävely- ja pyöräilymahdollisuuksia ja toteutuksessa mm. Sirpunpuiston kunnostushanke. Kestävä Laitilan keskustan elinvoimaisuuden kehittämishankkeen vastuuhenkilö on elinvoimapäällikkö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy suunnitelman Kestävä Laitilan keskustan elinvoimaisuuden kehittämishankkeen toteuttamisesta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä. 

Tiedoksi

Juha-Matti Päivölä, Tuulia Kujanpää, Tuja Kailaste, Mika Raula, Heli Kiertokari-Laitinen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.