Kaupunginhallitus, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 226 Täyttölupa koulupsykologin toistaiseksi voimassaolevaan toimeen

LAIDno-2021-634

Valmistelija

  • Nestori Mäkelä, sivistystoimen palvelupäällikkö, nestori.makela@laitila.fi
  • Susanne Laaksonen, sivistystoimenjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Hallintosäännön 52 §:n mukaan avoimien toistaiseksi voimassa olevien vakanssien täyttölupa tulee pyytää kaupunginhallitukselta.

Koulupsykologin vakituinen toimi jää avoimeksi 1.7.2021 alkaen perhevapaalla olleen työntekijän irtisanouduttua. Talousarviossa 2021 on varauduttu henkilöstökustannuksiin ja toimen täyttäminen on välttämätöntä oppilas- ja opiskeluhuollon käytännön sekä oppilas- ja opiskeluhuoltolain toteutumisen vuoksi.

Toimea on hoitanut sijaisuutena laillistettu koulupsykologi Jonna Paalanen-Kryssi 1.8.2020 alkaen. Hän on valittu julkisen haun kautta 1.8.2020 ja 1.1.2021 alkaneisiin perhevapaan sijaisuuksiin. Koska koulupsykologien rekrytointi- ja saatavuustilanne on heikko sekä kilpailtu, sekä huomioiden asiakasnäkökulma, on myös tarkoituksenmukaista täyttää tulevan lukuvuoden resurssit hallintosäännön 51§:n mukaisesti niin, ettei tässä tapauksessa hyödynnetä julkista hakumenettelyä, jota hallintosäännön 51 § pääsääntöisesti suosittaa. Työsopimuslain 3 § 2.mom toteaa lisäksi, että työsopimus on voimassa toistaiseksi, jollei sitä ole perustellusta syystä tehty määräaikaiseksi. Määräaikaisuuden peruste poistuu 1.7.2021 toimen tultua avoimeksi. Paalanen-Kryssiä on kuultu asiassa 17.6.2021. Kokonaisuus huomioiden nähdään tarpeelliseksi täyttää vakituinen toimi siirtämällä sijaisuutta hoitava Paalanen-Kryssi toistaiseksi voimassaolevaan toimeen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus myöntää täyttöluvan koulupsykologin työsuhteeseen toistaiseksi voimassa olevana 1.7.2021 alkaen ja valtuuttaa esimiehen täyttämään toimen ilman julkista hakumenettelyä, nykyistä sijaisuutta hoitavalla henkilöllä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen.

Tiedoksi

Oppilashuolto, koulut, Nestori Mäkelä

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.