Kaupunginvaltuusto, kokous 7.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite kaupungin palvelunapin käyttöönotosta (lisäpykälä)

LAIDno-2021-599

Perustelut

Kaupunginvaltuuston jäsen Virve Aho esitti Kokoomuksen valtuustoryhmän kirjallisen valtuustoaloitteen, joka kuuluu seuraavasti:

"Laitilan kaupungin ja asukkaiden välisen yhteydenpidon parantaminen on asia, jota on aika ajoin hyvä tarkastella ja tarvittaessa tehostaa.

Kaupunki on tehostanut kuntalaisten näkemysten selvittämistä mm. leikkipuiston saneeraukseen liittyen. Tätä on pidettävä erinomaisena tapana tuottaa palveluita, kuntalaisia kuunnellen.

Myös kuntalaisilla tulisi olla mahdollisuus olla helpommin yhteydessä kaupungin toimijoihin. Kuntalaiset havaitsevat ajoittain korjattavia asioita kaupungin katukuvassa ja palveluissa. 

Laitilan lastensuojelun puolella on Pyydä apua -nappi. Nappi löytyy kaupungin nettisivuilta, ja jota painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotakin mieltä painavasta asiasta.

Esitämme, että Laitilan kaupunki kehittäisi vastaavanlaisen napin kaupungin palveluiden parantamiseksi.  Nappia painamalla kuntalaiset voisivat tehdä ilmoituksia havaitsemistaan epäkohdista, kuten epäkunnossa olevista katuvaloista, liukkaista kaduista jne.

Nappia painamalla annettu tieto ohjautuu parhaiten kyseisen sektorin työntekijöille kaupungin taholla ja asiat saadaan korjatuksi. Tällä tavoin vältämme julkisen keskustelun ja spekulaation asioiden huonosta tilanteesta ja keskustelun siitä, miksi jotain ei ole tehty. Nappia painamalla kuntalaiset voivat olla parhaiten mukana parantamassa kaupungin katukuvaa sekä positiivisemman Laitilan luomisessa."

Ehdotus

-

Päätös

Kaupunginvaltuusto merkitsi valtuustoaloitteen tiedoksi lähettäen sen samalla kaupunginhallitukselle asianmukaista valmistelua varten.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.