Kaupunginhallitus, kokous 19.6.2023

§ 142 Työterveyspalvelujen kilpailutus / järjestäminen

LAIDno-2021-458

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin työterveyspalvelujen hankintasopimuksen sopimuskausi on 1.1.2022-31.12.2023. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen on optiona, että sopimus voidaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi. Tilaaja ilmoittaa option käytöstä erikseen palveluntuottajalle viimeistään kuusi kuukautta ennen optiokauden alkamista. Tässä sopimuksessa termillä "sopimuskausi" viitataan sekä määräaikaiseen sopimuskauteen, että mahdolliseen optiokauteen yhteensä.

Hinnat ovat olleet kiinteät määräaikaisen sopimuskauden ajan (24 kk). Mikäli optio otetaan käyttöön ja sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi, hinnasta on mahdollista neuvotella yhden (1) vuoden kuluttua aiemmasta hintamuutoksesta siten, että hintaa voidaan muuttaa enintään yhden (1) kerran vuodessa.

Hinnanmuutosehdotus on tehtävä kirjallisesti ja siinä on selvitettävä hinnanmuutoksen perusteet. Hinnanmuutoksen perusteeksi ei riitä pelkkä yleisen kustannustason nousu, vaan perusteiden on liityttävä sopimuksen mukaisen palvelukokonaisuuden tuottamiseen. Hinnanmuutos astuu voimaan aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua siitä päivästä, jolloin hinnanmuutosehdotus on toisen osapuolen  puolesta hyväksytty. Osapuolen on ilmoitettava kantansa hinnanmuutosehdotukseen yhden (1) kuukauden kuluessa ehdotuksen vastaanottamisesta. Mikäli osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen hinnanmuutoksesta, voidaan sopimus irtisanoa luvun 4 mukaisin irtisanomisehdoin.

Mahdollisista sopimusmuutoksista neuvotellaan osapuolten kesken ja niistä sovitaan kirjallisesti. Lisäys tai muutos sopimukseen on sitova vain, jos siitä on sovittu kirjallisesti.

Laitilan työterveyden edustajan kanssa on keskusteltu option käyttämisestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää käyttää työterveyshuoltopalvelujen sopimuksen mukaisen option  ja hyväksyy Laitilan kaupungin työterveyshuoltopalveluiden hankintasopimuksen muuttamisen toistaiseksi voimassa olevaksi 1.1.2024 alkaen. Sopimuksen mukaiset mahdolliset hintaneuvottelut ja/tai sopimustarkistukset käydään elo-syyskuun aikana.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Esteellisinä osallistumaan asian käsittelyyn poistuivat kaupunginhallituksen jäsenet Heikki Peltola, Riikka Saarela ja Hanna Lahtonen (Terveyskoti Oy:n hallituksen jäseninä).

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö Tarja Saarela. 

Tiedoksi

Laitilan Terveyskoti Oy / Laitilan työterveys

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.