Kaupunginhallitus, kokous 19.6.2023

§ 139 Varsinais-Suomen TYP-yhteistyösopimuksen 2022 - 2024 tarkistaminen

LAIDno-2021-1184

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Varsinais- Suomen sopijaosapuolille on toimitettu hyväksyttäväksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) lain ja sen nojalla annetun asetuksen mukainen sopimus työttömille tarjottavan monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Varsinais-Suomessa.

Varsinais-Suomen TYP:n yhteistyösopimusta on valmisteltu ja käsitelty TYP:n johtoryhmässä syksyn 2021 aikana ja kaikilta sopijaosapuolilta on pyydetty kommentit uusitusta sopimuksesta. Saatujen tietojen perusteella johtoryhmä on päättänyt, että sopimus lähetetään Varsinais-Suomen kunnille, Varsinais-Suomen TE-toimistolle ja Kansaneläkelaitokselle marraskuun aikana hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi.

Sopimus pyydetään palauttamaan allekirjoitettuna joulukuun loppuun mennessä Turun kaupungin kirjaamoon osoitteeseen: Turun kaupunki/ konsernihallinnon kirjaamo, Varsinais-Suomen TYP, PL 355, 20101 TURKU

 

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy esityslistan liitteenä olevan työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) lain ja sen nojalla annetun asetuksen mukaisen sopimuksen työttömille tarjottavan monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Varsinais-Suomessa 2022-2024.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Laki työllistämistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta on muuttunut vuoden 2023 alusta. Olennaisin muutos on hyvinvointialueen tuleminen mukaan yhteispalveluun lakisääteisenä toimijana kuntien tilalle. Lakisääteiset TYP-toimijat ovat lakimuutoksen myötä hyvinvointialueen lisäksi Kela, TE-toimisto ja kunnat, jotka toteuttavat työllisyyden kuntakokeilua. Työ- ja elinkeinoministeriö suosittelee, että kaikki TYP-alueen kunnat olisivat edelleen mukana kumppaneina verkostossa ja yhteistyösopimuksessa. Varsinais-Suomen TYPin johtoryhmä yhtyy tähän suositukseen.

Esityslistan liitteenä on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (935/2022) ja sen nojalla annetun asetuksen (1389/2022) edellyttämä sopimus työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Varsinais-Suomessa. Yhteistyösopimus on valmisteltu Varsinais-Suomen TYPin johtoryhmässä kevään 2023 aikana.

Sopimus pyydetään palauttamaan allekirjoitettuna syyskuun 2023 loppuun mennessä Turun kaupungin kirjaamoon osoitteella turun.kaupunki@turku.fi tai Turun kaupunki, PL 355, 20101 TURKU

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy esityslistan liitteenä olevan työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) lain ja sen nojalla annetun asetuksen mukaisen sopimuksen työttömille tarjottavan monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Varsinais-Suomessa 2023-2024.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila. 

Tiedoksi

Turun kaupunki

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.