Kaupunginhallitus, kokous 30.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 148 LISÄPYKÄLÄ: Terhi Sinisalon irtisanoutuminen luottamustehtävistä ja edustajien valitseminen hänen tilalleen (lisäpykälä)

LAIDno-2020-407

Perustelut

Terhi Sinisalo on ilmoittanut muuttaneensa pois Laitilasta ja pyytää nyt eroa luottamustehtävistään, joita ovat Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnassa Lea Koskisen henkilökohtainen varajäsen ja käräjäoikeuden lautamies.

Kuntalain 70 §:n mukaan:

”Luottamustoimeen voidaan valita vain henkilö, joka on suostunut ottamaan toimen vastaan.”

”Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle.”

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle myönnettäväksi Terhi Sinisalolle hänen pyytämänsä eron Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan varajäsenyydestä sekä käräjäoikeuden lautamiehen tehtävästä.
Perusteena on kuntalain 70 §:n mukainen pätevä syy.

Edelleen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle valittavaksi Terhi Sinisalon tilalle henkilökohtainen varajäsen Lea Koskiselle musiikkiopiston johtokuntaan ja käräjäoikeuden lautamies jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.