Kaupunginhallitus, kokous 30.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 145 Taloussuunnittelijan toimen sekä pääkirjanpitäjän toimen lakkauttaminen ja controllerin viran perustaminen

LAIDno-2020-402

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 9.11.2020 hallintosäännön muutoksista, jotka tulevat voimaan vuoden 2021 alusta. Muutosten mukaisesti talouspalvelut siirtyvät erilliseksi yksikökseen, jota johtaa talousjohtaja suoraa kaupunginjohtajan alaisuudessa. Hallinnon uudistamisen tavoitteena on muun muassa vahvistaa hallinto- ja talouspalveluiden johtamista sekä selkeyttää hallintotoimen toimenkuvia ja vastuita. Uudistuksen tavoitteena on lisäksi vahvistaa sekä työntekijöiden että johdon saamaa tukea, mahdollistaa ajankäyttöä kehittämistyöhön ja varmistaa toimivat sijaisjärjestelyt.

Osana uudistusta ehdotetaan lakkautettaviksi sekä pääkirjanpitäjän että taloussuunnittelijan toimet. Pääkirjanpitäjän toimi on tällä hetkellä täyttämättä ja taloussuunnittelijan toimen haltija on palkattomalla työvapaalla vuoden loppuun asti ja tosiasiassa aloittanut työt jo toisen työantajan palveluksessa. Toimien tehtävänkuvaan on kuulunut mm. talousraportointia ja sen kehittämistä, talousarvio- ja tilinpäätösprosessien koordinointia, erilaisten selvitysten, kyselyiden ja laskelmien laatimista, riskien ja vakuutusasioiden koordinointia, hankinta-asioita ja konserniohjausta ja -raportointia sekä monien kaupungin käytössä olevien ohjelmien pääkäyttäjänä toimimista. Lisäksi toimiin on kuulunut yhteyshenkilönä toimimista mm. Kelan, Kevan, verottajan ja Sarastian Oy:n palveluiden kanssa.

Lakkautettavien toimien tehtävät esitetään yhdistettävän soveltuvilta osin yhdeksi perustettavaksi controllerin viraksi. Viran perustamien on perusteltua tehtäviin liittyvän kokonaisvastuun, merkittävien taloudellisten asioiden valmistelun, viranhaltijan päätösvaltaa tarvitsevien päätösten sekä talousjohtajan mahdollisena sijaisena toimimisen vuoksi.

Controllerin virka ehdotetaan julistettavan auki haettavaksi. Controller toimisi talousjohtajan alaisena osana talouspalveluiden yksikköä. Talouspalveluyksikkö vastaa kaupungin talouspalveluista ja hankintojen koordinoinnista ja kehittämisestä sekä konserniyhtiöiden ohjauksesta ja seurannasta. Controller toimisi myös tarvittaessa talousjohtajan sijaisena. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää osana hallinnon uudistusta lakkauttaa taloussuunnittelijan toimen ja pääkirjanpitäjän toimen 1.1.2021 lukien.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää perustaa controllerin viran 1.1.2021 alkaen ja julistaa sen haettavaksi.

Controller toimii talousjohtajan alaisena osana talouspalveluiden yksikköä. Controller toimii tarvittaessa talousjohtajan sijaisena. Talouspalveluyksikkö vastaa kaupungin talouspalveluista ja hankintojen koordinoinnista ja kehittämisestä sekä konserniyhtiöiden ohjauksesta ja seurannasta. 

Virkaan valittavan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemus taloushallinnon tehtävistä.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.