Kaupunginhallitus, kokous 8.5.2023

§ 105 Välimetsän asemakaavan muutos osakorttelissa 324

LAIDno-2022-1109

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kiinteistöjen 400-408-2-548 Moromäki omistaja anoo kaupungilta asemakaavanmuutosta. Kiinteistön Silvola 400-408-2-432 omistajat ovat antaneet asialle suostumuksensa. Tarvoitteena on kasvattaa Moromäen tontin rakennusoikeutta. Kiinteistö on voimassa olevan asemakaavan AO-kaavamerkinnän mukaan tarkoitettu erillispientalojen korttelialueeksi. Tälle kaavamerkinnän alueelle ei voida osoittaa lisärakennusoikeutta vähäisempää enempää, vaan muutos on tarkasteltava asemakaavan muutoksella.

Asemakaavamuutoksen voi toteuttaa vain kaupunki. Alue ei ole kaavoituskatsauksessa lähiaikoina kaavoittettavien alueiden listalla. Hakijan kanssa voidaan tehdä kaavoitussopimus, jonka perusteella kaupunki hoitaa kaavoitusprosessin etenemisen ja kaavatyön kustannukset maksaa kaavoitusopimuksen mukaisesti kaavatyön tilaaja eli kiinteistön Moromäki omistaja.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy kaavoitussopimuksesta sopimisen kiinteistön 400-408-2-548 Moromäki omistajan kanssa ja päättää käynnistää alueen asemakaavamuutoksen sen pohjalta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Valmistelija

  • Satu Sarkoranta, Kaupunkisuunnittelija, satu.sarkoranta@laitila.fi

Perustelut

Kiinteistön Moromäki 400-408-2-548 omistaja on anonut kaupungilta asemakaavan muutosta. Kiinteistön Silvola 400-408-2-432 omistajat ovat antaneet asialle suostumuksensa. Kaupunginhallitus käsitteli asian ja päätti käynnistää asemakaavan muutoksen 24.10.2022 (§ 259).

Suunnittelualue sijaitsee Laitilan Välimetsän alueella, noin 1,5 km päässä Laitilan keskustan palveluista. Suunnittelualue rajautuu Potiveräjäntiehen, leikkipuistoon sekä asuinpientalojen ja -rivitalojen korttelialueisiin.

Asemakaavan muutos on vaikutuksiltaan vähäinen ja sen hyväksyy kaupunginhallitus (Laitilan kaupungin hallintosääntö 28 § kohta 12). Kaavamuutoksen tavoitteena on uudelleen järjestellä ko. kiinteistöjen rakennuspaikkakohtaisia rakennusoikeuksia. Muutoksessa rakennuspaikkojen yhteenlaskettu rakennusoikeus pysyy muuttumattomana.

Kaavaan liittyy kaavanlaatimissopimus, jossa on sovittu myös kaavoituskustannuksista.

Kaavan vireilletulokuulutus julkaistiin 10.2.2023. Kaavaehdotus asetettiin julkisesti nähtäville tekniseen toimeen sekä kaupungin internet-sivuille 10.2.-13.3.2023 väliseksi ajaksi. Asiakirjat lähetettiin tiedoksi naapurikiinteistöjen omistajille. Kaavaehdotuksesta ei saapunut määräaikaan mennessä yhtään muistutusta. Viranomaislausunto pyydettiin Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, joka ilmoitti, ettei se anna lausuntoa kaavamuutoksesta.

Kaavakartan määräysluetteloon on teknisenä toimenpiteenä lisätty rakennusalanraja. Muutoksella ei ole vaikutusta kaavaan tai kaavan sisältöön.

Asemakaavan muutos koskee: Kiinteistöä 400-408-2-432 ja 400-408-2-548 korttelissa 324.

Asemakaavan muutoksella muodostuu: Osa korttelia 324.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Välimetsän asemakaavan muutos 2 laaditussa muodossa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula. 

Tiedoksi

Kiinteistöjen omistajat, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Muutoksenhaku

Päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksiannosta.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 270 euroa.